Skrývá se budoucnost focení v chytrém peru S Pen? Patenty Samsungu mluví za vše

3
Skrývá se budoucnost focení v chytrém peru S Pen? Patenty Samsungu mluví za vše
  • Uvnitř pera by se měl skrývat fotoaparát s kvalitním optickým zoomem
  • Prvním telefonem s vylepšeným chytrém perem S Pen by mohl být Samsung Galaxy Note10

Nedávno schválený patent vydaný americkým úřadem United States Patent and Trademark Office odhalil budoucí plány Samsungu. Podle všeho pracuje na inovované verzi dotykového pera S Pen, které důvěrně známe z řady Galaxy Note.

Patentový nákres chytrého pera S Pen

Z patentových nákresů lze vypozorovat osazení chytrého pera fotoaparátem umístěným ve vrchní části pera, pod nímž se nachází ovládací tlačítko, kterým by se dal případně fotoaparát ovládat. Nemělo by se však jednat o žádnou lacinou špehovací kameru, nýbrž o schopný fotoaparát s optickým zoomem. Tento druh přiblížení je mnohonásobně kvalitnější než častěji využívaný zoom digitální, vyžaduje však více prostoru pro umístění jednotlivých čoček v řadě za sebe, což je u dnešních tenkých smartphonů často problémem.

V patentu byla rovněž uvedena zmínka o tom, že úložný prostor pro chytré pero by se mohl v budoucnosti nacházet i v dalších zařízeních, jako jsou notebooky nebo monitory. Schválení patentu podaného v únoru 2017 tak zabralo celé dva roky, v budoucnu bychom se však mohli těšit na různorodá využití inovovaného chytrého pera. Prvním zařízením, u nějž bychom se vylepšeného pera mohli dočkat, by mohl být Samsung Galaxy Note10.

Diskuze ke článku
Ceneon
Už jsem chtěl kupovat novou Motorola RAZR. Motorola je sice krásná, ale jde mi především o lepší fotoaparát, můj Note 3 jej má sice dobrý, ale potřebuji optickou stabilizaci a zoom přijde vhod, ten bych upřednostnil před ohebným displejem. No těžké, v roce 2013 jsem si říkal, že další telefon chci s ohebným displejem. Možná to nakonec bude Motorola a pak přechod na Note 10 :-). Pokud bude Note 10 ohebný, tak budu Samsungu děkovat a je to jasné.
Lord
Note je prostě multimediální monstrum. Váhal jsem nad devítkou, zalekl jsem se velikosti, tak jsem vzal raději menší eSko, i tak bomba, ale jestli tohle bude mít další Note tak ho beru. Spen je super nástroj a přidat do něj optiku, to je majstrštyk. Patent byl podán už dávno, tak je vidět, že Samsung nespí, ale potichu vyvíjí. Dobře dělá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze