Skandál na modré sociální síti. Aplikace Facebook na iOS potají natáčí videa

27
Skandál na modré sociální síti. Aplikace Facebook na iOS potají natáčí videa
Fotografie: pixabay.com
  • Chyba byla zpozorována náhodně množstvím uživatelů různých iPhonů s různými verzemi iOS
  • V současnosti doporučujeme přístup aplikace ke kameře i mikrofonu odebrat

Webdesigner Joshua Maddux při každodenním brouzdání „modrou sociální sítí“ náhodou zjistil, že aplikace Facebook na iOS samovolně aktivuje fotoaparát na jeho iPhonu. Stejné chování bylo následně potvrzeno u množství dalších smartphonů s logem nakousnutého jablka. Uživatelé operačního systému Android mohou pro tentokrát zůstat bez obav, neboť se stejná chyba v Android verzi aplikace nepotvrdila.

Ve výše uvedeném twitterovém příspěvku můžete vidět, jak se zadní fotoaparát samovolně aktivoval a natáčel koberec v pozadí. Chyby si nezávisle na Joshuovi všimli rovněž redaktoři z thenextweb.com. Podle nich se tento bug vyskytuje u uživatelů s iOS 13.2.2, zatímco u iPhonů s iOS 13.1.3 chyba zjištěna nebyla. Jiný uživatel však hlásil stejné problémy i na iPhonu 7 Plus, na kterém má starší operační systém iOS verze 12.4.1.

Redaktoři z thenextweb.com zároveň dodávají, že chyba je aktivní pouze tehdy, jestli dal uživatel aplikaci oprávnění k přístupu k fotoaparátu. Pokud tomu tak není, iOS samovolnou aktivaci kamery automaticky zablokuje. Přístup ke kameře si aplikace vyžádá v případě, že skrze aplikaci Facebook natáčíte videa nebo pořizujete fotografie.

Pokud jste uživateli iOS a používáte Facebook, jeví se v současnosti nejbezpečnější přístup aplikace ke kameře i mikrofonu odebrat, raději používat integrovanou aplikaci fotoaparátu a pořízený snímek či video následně do Facebooku nahrát.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Fail jak pro iOS, tak i pro síť pro digitálně dementní a nevyzrálé.
Porydge
iOS už není operační systém ale cedník.
Ján
Nech okamžite zakážu používať IOS na celom svete, tak ako môže mať zakázané Huawei tak nech má zakazáne aj IOS!!!!!
Ján
Zakázať pre Európu!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze