Co Apple asi představí na letošním WWDC 2013?

21

Jedna z klíčových akcí Apple, která se opakuje každý rok, je World Wide Developer Conference, čili vývojářská konference, která trvá několik dní. Její součástí je vždy úvodní keynote, kde Apple poodhalí své novinky, které dokáže až do této doby většinou velmi dobře utajit. Pojďme se podívat, jaké novinky v oblasti mobilní techniky by Apple mohl představit dnes večer.

iOS 7

Jedinou věcí, která je stoprocentně jistá, je představení nové verze systému iOS. Už několik dní před zahájením WWDC visely v Moscone Center poutače s číslovkou "7", která odpovídá očekávané verzi iOS 7. Poprvé v historii tohoto systému by měl pod taktovkou dvorního designéra Apple jménem Jonathan Ive přinést zásadnější změnu designu, všechny prvky by měly být mnohem více minimalističtější a jednodušší. iOS 7 a jeho výchozí aplikace by měly být v barevné kombinaci bílá, stříbrná a černá, už žádné aplikace ve stylu reálného vzhledu, jako je například současný poznámkový blok.

Widgety

Spekuluje se o tom, že by do iOS (konkrétně do notifikačního centra) mohly být konečně integrovány jednoduché widgety, které by usnadnily zapínání / vypínání wifi, Bluetooth, GPS a podobně.

Více sociálních sítí v iOS

Aktuálně je v iOS integrována podpora Facebooku a Twitteru, očekává se přidání dalších sociálních sítí a služeb, jako například LinkedIn, Vimeo či Flickr.

Otevření některých API iOS pro vývojáře

Tim Cook se zmínil o tom, že Apple se rozhodl zpřístupnit pro vývojáře některá API (Application Programming Interface) systému iOS, jedním z těchto API by mělo být rozhraní na Siri. Vývojáři by tak měli mít možnost integrovat Siri do svých aplikací.

iRadio

Apple spolupracuje se Sony na projektu se jménem iRadio, což by měla být služba pro streamovaný přenos hudby. Je možné, že bude integrována přímo do iOS 7.

iPhone 5S nebo 6

Předpokládá se, že na podzim Apple představí nový iPhone, logicky ze zkušeností z let minulých by měl nést jméno iPhone 5S. Je zde určitá šance, že bude na WWDC 2013 představen, případně to bude rovnou iPhone 6. Moc šancí ale této spekulaci nedáváme, myslím, že si budeme muset počkat až na podzim. Další spekulace hovoří o nabídce levnějšího plastového iPhonu v různých barevných provedeních.

iPad 5 nebo iPad mini 2

O trochu větší šance je na představení inovovaných tabletů řady iPad, což je iPad 5 a iPad mini 2. iPad mini 2 by téměř na 100 % by měl mít displej s vysokým rozlišením (retina), velký iPad by měl zase zeštíhlet a mít menší okraje. Opět je ale představení těchto dvou tabletů jen spekulací, které se spíše nedočkáme.

iWatch

Tim Cook v nedávném interview zmínil, že pro další produkt Apple není důležitá hlava, ale zápěstí. Tím bylo nepřímo řečeno, že Apple nepůjde cestou, kterou se vydal Gooogle a nepředstaví chytré brýle, očekávat ale můžeme chytré hodinky. Letošní různobarevné logo WWDC by mohlo symbolizovat právě displej těchto hodinek, tak se necháme překvapit.

Na představení čeho se na letošní úvodní keynote nejvíce těšíte vy? Co myslíte, že symbolizuje barevné logo WWDC 2013?

Zdroje: gottabemobile.com

Diskuze ke článku
roman
Bude textový prenos na mobilnet.cz?
johny
ipad mini + wacom
Daniel
To by mě teda zajímalo, proč by se měl další iPhone jmenovat 5S ? iPhone 4S, se jmenoval 4S jen proto, že to bylo ve smyslu "for Steve". Další iPhone se bude jmenovat iPhone 6 a dám za to ruku do ohně.
Pavel
Budu dělat, respektive už dělám komentovaný stream zde: http://www.ustream.tv/channel/apple-wwdc-2013---cz-komentář

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze