Obří HTC Eternity: chystá se nejvybavenější Windows Phone

4

HTC v modelu Sensation neřeklo své poslední slovo na poli nejvybavenějšího zařízení. Ve světle nových zpráv se na obzoru ukazuje podobně vybavená novinka Eternity. Specifikace mluví neúprosně. Jednojádrový 1,5 GHz procesor, obří 4,7" dotykový displej SLCD nebo 8 MPx fotoaparát.

Nejenom operační systém Android je pro letošní rok reprezentován nejvybavenějším zařízením HTC. Ale nyní i platforma Windows Phone dostane, jak se zdá, svého elitního zástupce. Za nedlouho jím bude novinka Eternity. Ovšem polemizovat lze o příslušné kategorii, do kterého zařízení spadá. Jedná se o komunikátor nebo spíše tablet?

HTC Eternity

HTC Eternity

Novinka totiž nabízí monstrózní displej s úhlopříčkou 4,7". Rozlišení neznáme, ale doufáme, že bude činit alespoň 540 x 960 bodů. Zobrazovací technologie je opět Super LCD. Hardwarová oblast nebude nijak strádat, rychlou odezvu zaručí jednojádrový procesor z dílen Qualcommu s čipsetem Snapdragon MSM8255 o taktu 1,5 GHz. Paměť RAM a její hodnota je neznámá, ovšem lze kalkulovat s hodnotami buď 512 MB nebo 768 MB.

Chybět nesmí ani fotoaparát s rozlišením 8 MPx. Doufejme, že modul fotoaparátu bude kvalitnější, než je tomu u Sensationu. Zklamáním je pořizování videí pouze v rozlišení 720p. Od takto vybaveného zařízení bychom očekávali Full HD videa. Pořizování snímků ve zhoršených světelných podmínkách bude za asistence duální LED diody. Pořízené snímky lze ukládat do interní paměti o kapacitě 16 GB.

Na přední straně nalezneme kameru určenou pro videohovory o rozlišení 1,3 Mpx. Počítat dále můžeme s přítomnosti Wi-fi b/g/n, Bluetooth 2.1 s EDR, GPS modulem nebo DLNA sdílením. Menším zklamáním je použitá baterie o kapacitě 1 650 mAh. Zařízení s takto výkonným procesorem a především velkým displejem by si zasloužilo spíše baterii kapacity 1 900 mAh a více. Z ostatních zařízení víme, že to není nereálné.

A kdy si můžeme rozbít prasátko? Novinka by měla vstoupit do prodeje na podzim letošního roku spolu s nejnovější klíčovou aktualizací Mango. Cena zatím nebyla stanova, ale redakce tipuje cenu kolem 13 tisíc s daní.

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Semir
Drobeček :D
lukas
Pro mě je maximum 4,3". Ruku jako lopatu nemám. Na tohle bych si musel koupit ledvinku :)
Vlastimil
Snad něco takového udělají i na androidu :)
Jo jinak který telefon fotí lépe HTC Desire HD nebo Sensation? Mám totiž to DHD.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze