Sony Ericsson chystá příval nových Xperií pro rok 2012

5

Letošní rok se začíná pomalu schylovat ke konci a vývojáři Sony Ericssonu mají plno práce s tím, připravit nové portfolium Xperií pro rok 2012. A jejich první počiny se začínají ukazovat. První informace hovoří o pěti chystaných novinkách. V čele s dvoujádrovým telefonem či dokonce telefony?

Nové Xperie pro rok 2012 se nám začínají pomalu odhalovat. Jako první se nám již nedávno představil nový elitní model Nozomi LT26i, který bude patřit mezi top zařízení výrobce. Vytříbený design se skloubí se špičkovou funkční výbavou. Dotykový displej se 4,3 palcovou úhlopříčkou nabídne jemné HD 720p rozlišení. Dvoujádrový procesor a 12 MPx fotoaparát bude samozřejmostí. Řada LT (large touchscreen) bude charakteristická pro zařízení s větší úhlopříčkou dotykového displeje.

Sony Ericsson LT26i Nozomi
TIP: Čtěte Sony Ericsson Nozomi / Xperia Arc HD: nové fotografie (aktualizováno)

Uniklý seznam zdrojových dat chystaných zařízení zmiňuje tyto novinky LT22i, LT28i, MT18i, MT27i, ST25i. První novinka LT22i přijde s dotykovým displejem zatím neznámé velikosti s rozlišením qHD (540 x 960 bodů). LT26i (Nozomi) a LT28i mají společné rozlišení dotykových displejů HD 720p (720 x 1 280 bodů). Tato dvě zařízení tak budou patřit mezi to nejlepší, čím se výrobce může pochlubit.

Xperia neo (MT15i) zřejmě předá své nástupnictví novince MT27i. Z dostupných informací víme, že dotykový displej setrvá na stejném rozlišení 854 x 480 bodů. Xperia mini (ST15i) nebo Xperia ray (ST18i) nalezne svého nástupce v podobě novinky ST25i. Zajímavostí je vyšší rozlišení dotykového displeje 480 x 854 bodů. Očekávat můžeme úhlopříčku kolem 3 - 3,5 palce. Kdy se dočkáme oficiálního seznámení s novinkami? Na veletrzích CES 2012 v lednu a MWC 2012 v únoru.

Zdroje: xperiablog.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
pudl
mám Arc S, a už se těším na případné Nozomi, nebo jak se bude jmenovat. fantastický přístroj.....
stepo
miluju sony ericsson!! je to nejlepsi vyrobce smartphonu. kez by se vse potvrdilo a sony by vsem vyrobcum uz konecne vytrel zrak! treba i tim 12mpx fotakem,a dalsi skvelou vybavou. fakt se tesim. sony jen tak dal..
Santini
Také jsem příznivcem Sony Ericssonu, také se moc těším na nové modely a snad konečně budou na vyšší úrovni než doposud. Ale buďme k sobě upřímní, momentálně ve svém portfoliu nemá SE to nejlepší, co je momentálně na trhu k mání. Doufám, že Nozomi bude plně konkurenceschopné vlajkovým lodím například od Samsungu. A navíc k tomu fotoaparátu, těch 12MPx nemusí být zrovna rozhodujícím faktorem, kterým by měl vytřít zrak konkurenci, megapixely nejsou jediné, co vytváří kvalitní fotografii. Ale kdo ví, třeba nás SE příjemně překvapí :)
Jofrey
Sony jsou krasný stroje, ale pořád nemohu překousnout jejich vzhledovou křehkost. Jejich Design počínaje a plasty i když sice kvalitní konče mně nedokažou stale přesvědčit. Mam z toho stále stejný dojem už od své T610. Jsou tvořeny velkým množstvím detailu, chybí jim jednoduchost a proto vypadají tak křehké. Nejsem HTCčkař, ale dle mého názoru se jednolitost a bytelnost, i když je u SE slícovaná sebelíp, nemůže vubec rovnat HTC, když beru v potaz nejen značku jako celek, ale i jednotlivé modely. SE by museli zapracovat na tomdle, abych si ještě jejich telefon koupil. Taky žáden SE neměl použitý Gorilla Glass.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze