Signál LTE se v metru opět rozšířil. Nově je na lince B

3
Signál LTE se v metru opět rozšířil. Nově je na lince B
Fotografie: Dopravní podnik hl. m. Prahy
  • Nově se signál sítí LTE rozšířil v úseku od Palmovky směrem na Florenc
  • Rozšiřování probíhá dle původních plánů

Pokrývání pražského metra LTE pomalu pokračuje. Poslední velká změna v počtu pokrytí proběhla loni v září, kdy došlo k pokrytí stanic na úseku Muzeum – Nádraží Holešovice na lince C. Díky tomu vzrostl počet pokrytých stanic na 16, všechny se nacházely na linkách A a C.

Konkrétně šlo o úsek Bořislavka – Nemocnice Motol na lince A (4 stanice), dále o úsek Muzeum – Roztyly na lince C (8 stanic) a od loňského září již zmíněný úsek Muzeum – Nádraží Holešovice na lince C.

Metro LTE

Další rozšiřování bylo přislíbeno zkraje roku 2020 a v březnu se prvních pokrytých stanic dočkala žlutá linka B. V současné době se na vašem telefonu ikonka LTE, případně 4G+ ukáže na stanici Palmovka. Rychlý internet vás pak bude provázet přes zastávky Invalidovna a Křižíkova. Signál sítě LTE zmizí po projetí tunelu mezi zastávkami Křižíkova a Florenc. Na přestupní stanici Florenc už telefon chytí z mobilních sítí maximálně EDGE. Malou náplastí budiž fakt, že celá stanice Florenc je pokryta bezplatnou Wi-Fi sítí.

Pokrytí signálem na lince B bude dle dřívějších plánů pokračovat dále. Zasíťovány mají být i další stanice ve směru na Zličín, a to až do zastávky Smíchovské nádraží.

Diskuze ke článku
Votomtoje Wotomtoje
Votomtoje Wotomtoje
Český kocourkov! V metru je pokrytí, ale mnohé oblasti jedou pouze na EDGE! A to nemám na mysli nějaká problémová místa, ale normální území. Je až s podivem, kolik je datově hluchých míst napříč republikou, přitom dojedeš třeba do Rakouska 4G lítá všude bez problému!
Okoloidúci
Keď už sa pomaly prechádza na 5G... Môže byť :D
Anonym
To je ostuda města. I Moskva je mnohem dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze