Sharp AQUOS Crystal 2 představen: podruhé téměř bez rámečků

9

Sharp míří se svými mobilními telefony převážně na japonský trh. Je znám svou řadou AQUOS, ale hlavně stylovými telefony, které téměř postrádají horní a boční rámečky okolo displeje. Nyní představil nástupce populárního modelu AQUOS Crystal. Novinka kráčí ve stopách předchůdce a ve střední třídě má co nabídnout.

Sharp AQUOS Crystal 2

Japonská společnost Sharp své mobilní telefony do Evropy téměř nedováží, zaměřuje se především na domácí japonský trh a operátory, jako například DoCoMo, popřípadě na Spojené státy. V minulém roce Sharp představil model AQUOS Crystal , který se těšil velké pozornosti, především díky téměř bezrámečkovému displeji.

Nyní uvádí jeho nástupce AQUOS Crystal 2, který kráčí ve stopách svého předchůdce. Vzhled je téměř totožný a výbava se změnila jen v několika málo ohledech. Sharp jde v trendu zvětšování spolu s ostatními výrobci a Crystal 2 se pochlubí 5,2" displejem. Ten si ale ponechal HD rozlišení, tedy 1 280 × 720 pixelů. Jeho výsledná jemnost je tedy 282 ppi, což je ve střední třídě, kam telefon míří, běžná hodnota.

Sharp AQUOS Crystal 2

Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 taktovaný na 1,2 GHz s grafickým akcelerátorem Adreno 305 a sekundují mu 2 GB RAM. Pro své soubory máte k dispozici 16 GB vnitřní paměti.

TIP: Sharp AQUOS Crystal živě z CESu: fascinace telefonem bez rámečků

Nepřekvapí ani zadní fotoaparát, který disponuje rozlišením 8 Mpx a přisvětlovací LED diodou. Přední fotoaparát je pak díky téměř chybějícím rámečkům umístěn netradičně dole a má nižší rozlišení 2,1 Mpx. Spolu s ním jsou na dolním okraji umístěny i senzory. Jedním z nich je i novinka Grip Magic, která detekuje dotyky po stranách telefonu.

Sharp AQUOS Crystal 2

V datových funkcích Crystal 2 nepřekvapí. K dispozici je Wi-Fi, Bluetooth a NFC. Z konektivity je to podpora LTE a HSPA. Sharp AQUOS Crystal 2, stejně jako jeho předchůdce, nepodporuje GSM sítě. Konektorová výbava je v klasickém složení microUSB pro nabíjení a přenos dat a 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Rozměry telefonu se oproti předchůdci zvětšily na 136 × 71 × 11 mm a hmotnost přesáhla 150 gramů. Kapacita baterie zůstala u původní hodnoty 2 030 mAh. Jako operační systém je dosazen Android ve verzi 5.0 Lollipop.

Sharp AQUOS Crystal 2 se bude prodávat v několika barevných variantách

Sharp jde cestou velmi pomalé evoluce, avšak na japonském trhu jsou jeho telefony velmi oblíbené. Původní model se dostal i na trh ve Spojených státech, jak ale naloží s touto novinkou, není známo, stejně, jako její cena. Dostupnost byla totiž prozatím oznámena pouze na japonském trhu v červenci tohoto roku.

Technické parametry Sharp AQUOS Crystal 2

Kompletní specifikace
Konstrukce136 × 71 × 11 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
Displej?, 5,2" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 030 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2015, ?

Zdroje: androidcommunity.com, k-tai.impress.co, softbank.jp

Diskuze ke článku
Pavel
Máte tam napsáno 16 GB operační paměťi.
Michal
Popravdě, povětšinou jsem nikdy neměl s rámečky problém. Pro příklad, skvěle udělané jsou u LG G2 a tam je to myslím dostačující. Tohle už mi přijde trochu mimo.
mental.disease
Sharp predstavil aj 5,7" Aquos Crystal Xx (Snapdragon 810...) a ten je menší ako 5,5" LG G4..

Jasné je to nanič, ale keby taký dizajn robí Apple, Samsung.. Tak niektorí stríkajú :-))
tomas
Horny ramcek mi nevadi abi dolny ked je minymalny. A rozmery ma skoro take iste ako lumia 830. naco je dobre hore nedat ramcek a dole dat dvojnasobny ako normalne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze