Šéf nVidie není spokojen s prodeji Windows RT, chce v nich Outlook

3

Zjednodušená verze operačního systému Windows 8 je sice vítaným zpestřením, její omezení v oblasti aplikací však tlačí na malé prodeje a množství výrobců s ní není spokojena. K obecné nespokojenosti se přidal i CEO společnosti nVidia, Jen Hsun Huang, který se v nejnovějším rozhovoru podělil o své myšlenky.

„Čekali jsme, že prodáme více, než se ve skutečnosti prodalo,“ řekl Huang na konferenci nVidia v Kalifornii. „Myslím, že všichni čekali podstatně vyšší prodeje.“

Windows RT je specifickou verzí systému Windows 8, vytvořenou pro ARM čipy (například procesory nVidia Tegra), zatímco tradiční verze běží na čipech od Intelu. I přes slušný úspěch má RT verze jedno velké omezení – plnohodnotné programy na ní nespustíte, k mání jsou pouze aplikace na Windows Store, vytvořené specificky pro tuto verzi.

Huang však tvrdí, že musí Microsoft i přes slabší start nadále investovat do Windows RT.

„Musí najít způsob, jak se lépe dostat do ekosystému, protože je velmi nepříjemně rozdělen. Microsoft musí i nadále investovat čas a peníze do RT verze,“ dodal Huang.

TIP: Více o Windows 8 se dočtete v našem článku.

Dopomoci by k tomu měl například klient Microsoft Outlook, který doposud není přítomen. Podle Huanga by to pro Microsoft neměl být problém, zdrojový kód vlastní a schopných vývojářů mají dostatek.

Zdroje: pcworld.idg

Diskuze ke článku
JaroB
Konečne niekto kto rozmýšľa ako ja :D a pozastavuje sa nad tým istým ako ja :D Outlook je jedna vecí ktoré mi na RT fakt chýba a preto žiaden RT nieje.
Orion
Outlook takovej průser jako je Windows RT nezachrání.
RV
kdyby byl aspoň RT tablet levný..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze