Windows RT 8.1 bez standardně připnuté dlaždice plochy

3

Redmond vydal prohlášení, že v nové verzi Windows RT 8.1 již není na obrazovce Start standardně umístěna dlaždice Plochy. Plocha bude dostupná stále, jen si budete muset dlaždici připnout manuálně. Microsoft si zřejmě uvědomil, že ve Windows RT je plocha nepodstatná.

Pokud jste vlastníkem nějakého zařízení s Windows RT a upgradovali jste na nenovější verzi 8.1, tak jste si možná všimli toho, že z obrazovky Start zmizela dlaždice, kterou se dostanete na plochu. Microsoft tak učinil proto, že mnoho uživatelů Windows RT si stěžovalo na přítomnost plochy, která je u tohoto systému prakticky zbytečná, protože do tohoto systému nelze instalovat klasické aplikace a plochu využijete pouze v případě Microsoft Office nebo Průzkumníka. Ovšem pokud si budete chtít připnout dlaždici plochy zpět, tak v tom není žádný problém. Plocha je stále dostupná v seznamu aplikací.

Vylepšená obrazovka Start ve Windows 8.1

Po tomto kroku se na ploše už budou otevírat pouze aplikace z balíku Office, správce úloh, ovládací panely, příkazový řádek, ale třeba i malování. Většina aplikací z plochy má již náhradu ve formě aplikace pro Modern UI, ale stále mnoho aplikací chybí, příkladem může být klient pro Instagram nebo nějaký alternativní internetový prohlížeč.

Microsoft se tímto krokem snaží, alespoň trochu, odlišit Windows RT 8.1 a standardní Windows 8.1. Pokud byste totiž vedle sebe postavili zařízení s Windows RT a Windows 8, tak byste bez bližšího pohledu do systému nepoznali, zda se jedná o plnohodnotnou nebo RT verzi systému.

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Dax
Snad přijdou v budoucnu aktualizace, které u RT zruší úplně desktop. První však bude muset přijít Office s aplikacemi do Modern UI.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
To že MS dovolil spustiť klasický destop na RT bola zásadná chyba už od začiatku tohto systému. To tam nikdy nemalo byť ! Žiaľ asi MS nemal a stále nemá hotový Office pre Metro systém. Týmto krokom ale zmiatol užívateľov a tí na systém zanevreli.
Andrej Michalek
Neviem prečo konkrétne máte na to taký názor aký máte, čo sa odstránenia užívateľského prostredia s oknami týka, ale ja si myslím pravý opak. Podľa mňa je METRO najväčší omyl microsoftu aký v poslednej dobe urobil. Mali by skôr prerobiť desktop pre dotyk so zachovaním výhod a hlavne okien aké sú a navždy vyhodiť metro a už ho nikdy nevrátiť. Pretože microsoft sa snaží potlačiť nepoužiteľnými dlaždicami poslednú výhodu systému okná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze