Šéf Apple Tim Cook se omlouvá za nepovedené mapy v iOS 6

11

Světový výrobce Apple je znám svou pečlivostí a propracovaností svých zařízení přicházejících na trh. Apple si vybudoval své jméno i na kvalitních aplikacích, které výborně spolupracují s příslušným zařízením a především samotným systémem iOS. Apple obohatil iOS 6 o vlastní Mapy, ovšem tentokrát se to na první pokus nepovedlo.

Tim Cook přiznal chybu

Všichni příznivci značky Apple se dočkali uvedení iPhone 5 na trh a v zásadě nečekali žádné výrazné problémy co se aplikací týče. Přeci jen tradice téměř bezchybného běhu aplikací a propojenost se systémem je u Apple známá. O to více všechny fanoušky nového smartphonu iPhone 5 překvapila nekvalitní aplikace Apple Mapy, která se objevila v nejnovějším operačním systému iOS 6.

Čtěte: Apple iPhone 5 představen: kompletní informace o jablečné evoluci

Apple iPhone 5: oficiální fotografie

Po oprávněné kritice většiny uživatelů se očekávalo vyjádření samotného Applu, ke kterému došlo až v těchto dnech. Výkonný ředitel Apple Tim Cook vydal prohlášení, ve kterém se upřímně omlouvá všem zákazníkům za nekvalitní mapy a dokonce doporučuje využít alternativní mapové aplikace Bing, MapQuest a Waze stáhnutelné z App store. Neopomněl ani konkurenční Google a Nokia Mapy. Apple zdůraznil fakt, že pilně pracuje na nápravě a bude se snažit i nadále přinášet produkty té nejlepší kvality.

Čtěte: Aktualizujte si iPhone, iPad a iPod Touch na iOS 6

Mapy v iOS 6

Jedno se musí uznat. Pro Apple tento krok přijít s vlastními mapami je dosti zásadní a svým způsobem revoluční. Překvapivé je, že si Apple raději na mapy nedal delší testovací čas a teprve poté přišel se stoprocentním výsledkem své práce. Na celém zaváhání Apple můžeme ale vypozorovat jeden doposud nevídaný fakt. I "jablečný mistr" se může utnout. Vždy je na místě, pokud se k problému dokáže firma postavit čelem a veřejně se omluvit. Apple v tomto směru nezklamal, ale kdo ví, co by k aféře Apple Map řekl sám Steve Jobs. Co myslíte?

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Bob
Ty mapy jsou totálně nepovedené. Dalo se to ale očekávat. Apple moc spěchal. Přitom měl licenci ještě na celý příští rok. Chyby lze nejlépe opravovat na základě zpětné vazby od co možná nejvíce uživatelů. I tak má Google neuvěřitelný náskok.
Apple si nepřál, aby mapy byly provázány s dalšími službami Googlu. Ten na oplátku své mapy pro iOS nevylepšoval. Mezi firmami navíc je určité pochopitelné napětí. Apple se snaží zbavit závislosti na konkurenci (hlavně na Googlu a Samsungu). V obou případech to přineslo jisté komplikace. Přízeň zákazníků to však neovlivnilo. Alespoň soudě podle historie po novém iPhone. Stejně se ale domnívám, že je to ukázka takového nezvládnutí situace, která by se dřív Applu nestala.
ok
Kdyby tam byl steve jobs tak ty mapy budou perfektní
Alešák
Myslím, že po smrti Steva Jobse už se Google nemusí obávat o první místo na trhu, ledaže by ho dohnaly Wokna...
n7610
wokna ho nemusí dohánět jsou už dávno co se týče map hodně vepředu a myslím že je červivé jablko nikdy nedožene :-) apple byl vždy jen o penězích a ne o lidech !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze