Sázka na jistotu? Vodafone kupuje virtuálního operátora SAZKAmobil

Sázka na jistotu? Vodafone kupuje virtuálního operátora SAZKAmobil
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Virtuální operátor SAZKAmobil na českém trhu působí téměř 10 let
  • SAZKAmobil má v Česku přes 200 000 zákazníků

Společnost Vodafone se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil. Pro zákazníky tohoto operátora se aktuálně nic nezmění, už dosud využíval mobilní síť právě Vodafonu a zůstane i značka SAZKAmobil.

Virtuální mobilní operátor SAZKAmobil, který na českém trhu působí téměř deset let, se stane součástí společnosti Vodafone. Ta v prosinci podepsala smlouvu o koupi s českou loterijní jedničkou, společností Sazka. SAZKAmobil má v Česku přes 200 000 spokojených zákazníků a dlouhodobě využívá mobilní síť právě Vodafonu.

K dokončení transakce by mělo dojít v první polovině roku 2024.

Za deset let jsme vybudovali velmi úspěšného poskytovatele mobilních služeb, který například jako první z virtuálních operátorů v Česku nabídl přístup k síti 5G bez omezení. Sazka je ale především loterijní společnost a chceme se soustředit na růst v našem odvětví. I proto jsme se rozhodli telekomunikační aktivity prodat našemu mnohaletému obchodnímu telekomunikačnímu partnerovi, to znamená Vodafonu,“ říká Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

Prodej operátora SAZKAmobil Vodafonu musí nejprve schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Značka SAZKAmobil zůstane zachována, pro její zákazníky se tak nic nemění. I nadále budou moci využívat více než 7 500 prodejních míst s terminálem Sazky pro dobíjení kreditu na předplacených kartách a nákup SIM karet. Stejně tak jim zůstane stejný zákaznický účet a budou využívat zákaznické centrum SAZKAmobilu.

O klienty a klientky SAZKAmobilu jsme se už svým způsobem starali, protože tento virtuální mobilní operátor využíval právě naši mobilní síť. Stanou se tak součástí rodiny více než čtyř milionů zákazníků a zákaznic, kterým služby v současnosti poskytujeme,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Prodej operátora SAZKAmobil Vodafonu musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, k dokončení transakce by mělo dojít v první polovině roku 2024. Obě strany se dohodly, že detaily dohody nebudou komentovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze