Samsung v roce 2020 zvýšil příjmy i zisky. Chystá nové ohebné modely

5
Samsung v roce 2020 zvýšil příjmy i zisky. Chystá nové ohebné modely
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil Samsung zisk o 26,4 %
  • Mobilní divizi se však kvůli koronaviru nedařilo a dodávky klesly o 11 %
  • Zisk za celý rok 2020 stoupl o 2,78 %

Samsung dnes v tiskové zprávě přiblížil své hospodaření za uplynulé čtvrtletí a také celý rok 2020. Dozvěděli jsme se, že se výrobci i v tak vypjatém roce, kterým 2020 byl, dařilo. V průběhu 4. čtvrtletí zisky meziročně vystřelily směrem nahoru o 26,4 %. Celé společnost pak vykázala za rok 2020 příjmy ve výši 211,5 miliard dolarů, což je meziroční nárůst o 29,6 %. V případě zisku se bavíme o sumě 32,1 miliard dolarů a meziročním nárůstu o 2,78 %.

Za skvělými čísly stojí především divize s paměťovými obvody a displeji. Mobilním telefonům se dařilo výrazně hůře, neboť meziročně klesly jejich dodávky a z nich plynoucí zisky o 11 %. Samsung však čeká výrazné zlepšení situace hned v prvním čtvrtletí letošního roku, kdy zaúřaduje nová řada Galaxy S21. U té se předpokládá, díky příznivějším cenám ve srovnání s řadou Galaxy S20, nárůst prodejů a tím i zisku.

Samsung také předpokládá, že během roku 2021dojde k návratu situace do situace před koronavirem. Hodlá se soustředit na prémiový segment, kde si svou pozici Samsung hodlá pojistit nejen řadou Galaxy S21, ale také dalšími přírůstky do řad Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Řada S21 s příznivějšími cenami? Možná ano, ale zato s jistými kompromisy. Tohle se Samsungu vymstí. Levnější konkurence roste jak houby po dešti a zrovna taková základní S21 je myslím cenou pořád mimo. Ostatně i zbytek modelů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze