Samsung Star II oficiálně představen: malá hvězdná vylepšení

5

Samsung dnes oficiálně představil očekávaného nástupce populárního modelu Star. Je větší, uhlazenější a hlavně lépe vybavený. Přibylo Wi-Fi, kapacitní displej, Bluetooth 3.0 nebo nová verze prostředí TouchWiz 3.0. Novinka se brzy dostane i do České republiky. Známe dostupnost i cenu.

První model Star je doslova prodejním trhákem. Celosvětově se jej prodalo více než 30 milionů kusů a důvody úspěchu jsme shrnuli v tomto článku. Není proto divu, že se Samsung snaží na úspěchy navázat a představuje model Star II.

TIP: přečtěte si podrobnou recenzi Samsungu Star

Samsung Star II v bílé variantě: oficiální fotografie

Samsung chytře nemění Star příliš a do koktejlu přimíchal pár designových i funkčních vylepšení, které by měly zajistit další masové prodeje novinky. Některá vylepšení jsou klíčová, jiná spíše kosmetická. Pojďme se na všechny změny podívat.

Kapacitní displej a nové konektory

Design zůstal relativně stejný, ale i Star II dostal v duchu dnešní doby kompletně hladký a lesklý povrch na přední i zadní straně. Novinka nepatrně narostla do všech směrů (107,5 x 54 x 12,4 mm oproti 104 x 53 x 11,9 mm u modelu Star). Rozměry i rozlišení displeje zůstaly stejné a Star II tak rovněž nabídne 3 palcový TFT displej s rozlišením 240x400 pixelů. Velkým krokem je však přítomnost kapacitní dotykové technologie místo rezistivní. Ženy, které píší nehty mají sice smůlu, ale pro ostatní se komfort ovládání zvýší. Vítaným zlepšením je také konečně přítomnost standardních konektorů na těle telefonu. Nabíjení a připojení USB kabelu konečně obstarává klasické microUSB a připojení sluchátek se děje skrze 3,5 mm konektor.

Samsung Star II v bílé variantě: oficiální fotografie

Inovované prostředí sází na sociální sítě

I když si Star II stále nerozumí se sítěmi 3.generace a při pohybu po městě si tak na načtení mnohých webových stránek počkáte, potěší nově přítomnosti Wi-Fi, které předchozímu modelu chybělo. Zrychleno bylo i Bluetooth, které se nyní chlubí verzí 3.0. Aby vylepšení nebylo málo, inovováno bylo i uživatelské prostředí TouchWiz. Star nedisponuje žádným otevřeným operačním systémem (Bada, Android a podobně), ale standardním Samsung rozhraním. Nicméně grafické prostředí TouchWiz bylo povýšeno na verzi 3.0, což je stejná verze, kterou používají Samsungy s Androidem a Badou. Zlepší se tak možnosti widgetů a pohodlnější bude ovládání menu a některých klíčových funkcí.

Samsung Star II v černé variantě: oficiální fotografie

Nechybí řešení Social Hub přo přístup k sociálním sítím. Star II potěší dále také aplikací IM 2.0, která umožňuje jednoduše zůstat v kontaktu s přáteli prostřednictvím nejrůznějších platforem pro instant messaging - včetně chatu na Facebooku, Yahoo Messenger, Gtalk a AIM. Příomna jsou též technologie pro rychlejší psaní QuickType pomocí t9 Trace, což je obdoba Swype - namísto stisku tlačítek mohou uživatelé průběžně pohybovat prstem nad písmeny slova a přístroj inteligentně určí, které slovo chce uživatel napsat.

Fotoaparát při starém

Update by si určitě zasloužil také fotoaparát, který však zůstal bez změny. Star II opět disponuje 3,2 Mpx fotoaparátem bez automatického zaostřování i LED diody. Video je nahráváno pouze v nízkém rozlišení 320x240bodů rychlostí 15 snímků za vteřinu. Vzhledem k nízké cenovce se však horšímu fotoaparátu nelze divit. Potěší naopak hudební funkce. Kromě FM rádia s RDS a hudebního přehrávače nalezneme v telefonu též aplikaci pro rozpoznávání hudby. Samozřejmostí jsou pak veškeré funkce pro zprávy a e-maily, organizaci času nebo čtení dokumentů. I když telefonu chybí GPS, jsou přítomny Google Mapy. Potěší též integrovaná RSS čtečka.

Slušná cenovka a dostupnost již brzy

Samung Star tedy prošel několika vylepšeními a v novém obalu s novým designem i funkcemi vyráží do prodeje jako Star II S5260. Do České republiky dorazí již začátkem února 2011, přičemž předpokládaná doporučená maloobchodní cena bude činit velmi sympatických 3 300 Kč včetně DPH. Za tuto cenu by se Star II mohl stát opět celosvětově masově prodávaným telefonem. A jak se novinka líbí vám?

Technické parametry Samsung Star II S5260

Kompletní specifikace
Konstrukce107,5 × 54 × 12,4 mm, 94 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 400 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
Chipset, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: 30 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémSamsung OS
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 3 300 Kč
Diskuze ke článku
Pavel
tak to je supr...mouchou je ten foťák, mohl dostat aspoň automatický zaostření! jinak supr!!!
Honza Rudolf
Tojo, ale vzhledem k tomu, že Nokia ho taky nemá..a taky vzhledem k ceně bych to tolik neřešil. Myslím že to bude úspěšnej pokračovatel. :-)
NajkErr
Vyhrajte Iphone 4 nebo Ipad zdarma !!
Vyhrajet ipad PS3 atd.
Vyhrajte Apple ipad zdarma a spoustu dalsiho staci se jen zaregistovat !!!!
stačí kliknout na tohle
http://gifts.freebiejeebies.co.uk/332264 a
zaregistrovat se a potom kliknout na ikonku Homestead zaregistrovat se počkat 10 dnu a mate cokolik od xboxu po ipad nebo iphone 4 doma zalezi co vam pošlou, veřte tomu tadyk mate návod a!!!!! důkaz !!!!!http://ipadzadarmo.blog.cz/
nezapomente http://gifts.freebiejeebies.co.uk/332264
Masařka květomlsná
A o Nokie se nehraje?pokud ne je to nuda :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze