Dual SIM Samsung Star II Duos v redakci: jaké jsou první dojmy?

15

Do redakce se nám dostal levný dvousimkový "dotykáč" od Samsungu s označením Star II Duos. Podívejte se na živé fotografie, komentovaný videopohled i na naše první postřehy a dojmy z jeho používání.

Samsung logo

Telefon právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi, na Facebooku i Twitteru.

V pátek jsme vám přinesli kratičký přehled ze začátku testování Sony Ericssonnu txt pro. Dnes pro změnu přinášíme krátké první dojmy z používání dvousimkového Samsungu Star II Duos. Podívat se můžete na prvních několik živých fotografií a také na komentované video, na kterém vám telefon představíme a zodpovíme některé základní otázky. Co vás zajímá? Jakou funkci či prvek na telefonu máme vyzkoušet? Vše bez obav piště do příspěvků v diskuzi pod článkem.

Design nezapře své kořeny v populárním předchůdci Samsung Star první generace
Tip: přečtěte si také naší recenzi - Recenze Samsung S5230 Star: dotyková hvězda za malý peníz

Před několika dny uvedlo české zastoupení Samsungu na český trh model Star II Duos s číselným označením C6712. V těchto dnech novinku začínáme testovat. Design telefonu plně vychází ze svého předchůdce v podobě modelu Star. Mluvíme tedy o zaoblených hranách, ale jinak poměrně strohém designu. Na přední straně se nachází 3,2 palcový displej. Nad ním je elegantně vyvedený výdech reproduktoru pro hovory a vedle něj nenápadné logo Duos, značící právě podporu dvou SIM karet. Pod displejem už pak najdeme pouze trojici ovládacích kláves.

Zadní kryt, který je vyroben jako imitace leštěného kovu je na krajích zkosen a zaoblen, což působí velice dobře zejména při držení v ruce. Vzadu je také umístěna čočka 3,2 megapixelového fotoaparátu, který, stejně jako u první generace, postrádá autofocus i přisvětlení a videa nahrává stále pouze v QVGA (240×320 bodů) rozlišení. V telefonu se nachází prostředí Touch Wiz. První dojmy z něj jsou však takové, že při některých úkonech zkrátka nestíhá. To je ale velmi pravděpodobně způsobeno nedoladěným softwarem, který se bude s příchozími aktualizacemi zlepšovat. V horizontu zhruba dvou týdnů se můžete těšit na plnohodnotnou recenzi. Do té doby se podívejte třeba na náš videopohled níže.

Samsung Star II DUOS – videopohled

Diskuze ke článku
lukas
Jaké jsou hlavní rozdíly mezi tímto telefonem a normálním Samsung Star II?
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Naposledy upraveno: 7. 8. 2011 08:38
Dobrý den,
hlavním rozdílem mezi oběma modely je jednoznačně podpora dvou SIM karet. Jinak se pak liší už jen v drobných detailech. Například Star II Duos nabízí displej s úhlopříčkou 3,2 palce, zatímco Star II "klasik" nabízí rovné 3 palce. Rozdíly také najdeme v designu. Star II Duos má trochu jinak vyvedené středové tlačítko a zadní kryt. Použit byl plast imitující leštěný kov, zatímco u Star II klasický lesklý plast. V neposlední řadě je také rozdílem to, že zatímco Star II u nás oficiálně seženete ve dvou barevných variantách, tak Star II Duos oficiálně pouze v černé. Jinak je ale výbava co se týče rozlišení displeje, kapacity interní paměti, rozlišení vestavěného fotoaparátu či použitého UI naprosto totožná. Pokud jsem snad nějaký rozdíl přehlédl, pak nemusíte mít strach. Všechny je najdete v přehledně zpracované ve srovnávací tabulce v připravované recenzi :)
brainy
Dobrý den, mám na vás tyto dotazy:
1) máte zkušenosti se stahováním aplikací ze Samsung Apps? Nejde mi tak ani o hry, spíš o nějaké užitečné prográmky.
2) přítel má Samsung Wave a proto se ptám, jestli půjde např. přes bluetooth přeposlat nějaký widget, který má nainstalovaný v telefonu.
3) funguje vám widget Narozeniny? Já ho docela používám a v předchozím mobilu nějak zlobil.
4) když budu surfovat v mobilu (já konkrétně jen přes wifi), nebude telefon hlásit Nedostatek paměti (jako to je např. u Samsungu Star II)?
Děkuji za odpovědi.
Pavel
Dobrý den, můžete odpovědět na?:
1) když s telefonem nepracujete, dají se nastavit jako spořič hodiny? tj. abych nemusel klikat na odemknutí
2) stejný dotaz na zmeškané události (hovor, sms, kalendář)
3) když voláte s jednou sim, je na příjmu 2.sim?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze