Samsung Star stále září: již 30 milionů prodaných kusů

8

Samsung slaví se svým modelem Star další úspěch. K dnešnímu dni se po celém světě prodalo již více než 30 milionů kusů tohoto telefonu. Co je příčinou rekordních prodejů? Cena, design nebo snad něco jiného? Máte také Samsung Star? Podělte se o zkušenosti.

Samsung logo

Pokud neznáte Samsung Star, pak pravděpodobně již přes dva roky vůbec nechodíte mezi lidi. Když jsme vám Samsung Star před dvěma lety představovali tak jsme sice věděli, že to bude prodejní hit, ale bylo těžko odhadnout, že se na trhu udrží mezi nejžádanějšími telefony tak dlouho a že prodejní čísla budou takto vysoká.

Samsung S5230 Star - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naší recenzi Samsungu Star

Než přijde bilancování, tak vám poskytneme holá fakta. Samsung se před několika dny prostřednictvím tiskové zprávy pochlubil, že na celém světě se prodalo již přes 30 milionů kusů modelu Star. Z toho připadá 15 milionů na Evropu, pět milionů na Jižní Ameriku, 3 miliony na Rusko a 1 milion na Čínu. Že vám ještě šest milionů chybí? Ano počítáte správně Samsung totiž zveřejnil pouze tato čísla. Nicméně zbylých šest milionů kusů bude pravděpodobně rovnoměrně rozdrobeno po zbytku světa. Samsung Star je tedy nejúspěšnější model v historii jihokorejského výrobce. A proč tomu tak je se dozvíte v následujících odstavcích, kde se na příčiny fenomenálního úspěch Samsungu S5230 Star podíváme podrobněji.

Obrázky z recenze Samsungu S5230 Star

Když do Googlu zadáte "Samsung mobile", jak zní název mobilní divize jihokorejského giganta, tak vám najde přibližně 61 000 000 výsledků. Pokud zadáte heslo " Samsung Star", tak vám již vyhledá milionů 65. Model Star tak překonal slávu značky. Nastavil vysokou laťku a jasně definoval další vzhled modelů následujících. Před jeho představením Samsung neměl v segmentu prakticky nic. Samsun ale přišel s nápadem zrodit ideální přístroj pro všechny, který nabídne po vzoru iPhonu jednoduché a intuitivní ovládání skrze dotykový displej a zároveň dostupnou cenu. Telefon pro masy tak byl na cestě.

Samsung Star nabídl 3 palcový dotykový QVGA (240x400 px) displej, datové přenosy EDGE, 3,2 megapixelový fotoaparát a hlavně prostředí TouchWiz. To podle nás nese veliký díl na celém úspěchu tohoto telefonu. Jednoduchost, intuitivnost a velká rychlost celého ovládání telefonu přilákala velké množství potencionálních zákazníků. Není náhodou, že Samsung na TouchWiz v dalších verzích sází prakticky u všech svých telefonů na platfromě Bada, Android a donedávna i Symbian ( Samsung i8910 HD). Výjimku pochopitelně tvoří nový systém Windows Phone 7, který si výrobci kvůli podmínkám ze strany Microsoftu upravovat nemohou.

Jednoduché a lehce ovladatelné prostředí Samsung Touch Wiz 1.0

Dalším aspektem, který přispěl k úspěchu Smasungu Star, je nepochybně nepřeberné množství různých barevných variant, ve kterých se model prodával. Kromě obligátní černé jsme se také postupně dočkali například bílé, růžové, zlaté nebo červené verze i s množstvím různých ornamentálních znaků jako byl diamant v prostředním čtvercovém ovládacím tlačítku, květinové symboly na zádech telefonu, či růžové japonské kočičky Hello Kitty ve verzi určené spíše ženám. Kromě toho se po celém světě dočkal různých lokálních označení. Za všechny jmenujeme Samsung Toco Lite, Samsung Avila, Samsung Player One, Samsung i6220 Star TV nebo Samsung S5230W Star (verze s příjmem signálu Wi-Fi).

Pětice z mnoha různých variací Samsungu Star

Samsung Star v různých označeních se stále s úspěchem vesele prodává. Na srovnávacím serveru Heureka.cz se v tamním žebříčku Top 50 kategorie mobilních telefonů drží stabilně mezi první trojkou. Kromě toho jej najdete ve více než 140 online obchodech již od 2000 korun. Uživatelé na Heurece také napsali již přes 730 unikátních recenzí, což je oproti druhé Nokii 5800, která má "pouhých" 370 recenzí skutečný úspěch. Výrobce dokázal, že telefon nemusí mít všechny dostupné funkce na maximální možné úrovni proto, aby si jej uživatelé oblíbili.

Samsung S5230 Star si můžete zakoupit v 6 různých provedeních na oficiálním e-shopu Samsung

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
petr
Tak já osobně si taky myslim že je to vynikající telefon. Vlastním ho už celý jeden rok a nemůžu si stěžovat že by s postupem času byl horší. Tak je výborná jeho cena, neboť už jej seženete za méně než 2000 kč.
Shu
Nechapu jak si ho nekdo muze i za ty penize koupit. Pomala hruza, displej si reaguje kdy chce atd. atd. Rozhodne uspech jen kvuli cene. Zajimalo by me, jak jsou s nim majitele spokojeni...
laco
Ja som s týmto mobilom vrľmi spokojný. Myslím si že to bola veľmi dobrá kúpa.
olk
ja som tiež spokojná, funguje, batéria vydrží dlho a proste všetko je super..jedinú chybu ale má..niekedy sa mi len tak z ničoho nič vypne...netuším prečo to tak je..nie často..iba sem-tam, takže mi to vlastne nerobí obrovské prblímy..ale zato predsa by bolo lepši, keby sa mi to nestávalo..neviete náhodou, čo sa proti tomu dá robiŤ? má niekto podobný problém? Lebo ja mám napríklad jedního známeho a on má tiež takýto problím.... a zatial sa nám ho nepodarilo vyriešíť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze