Napájecích adaptérů v balení se pravděpodobně zbaví i Samsung

12
Napájecích adaptérů v balení se pravděpodobně zbaví i Samsung
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • S (oficiálně nepotvrzenou) informací přichází korejský server etnews.com
  • O nabíječku by nejprve mohly přijít cenově dostupnější modely

Pokud jste si zakoupili nový smartphone rok či dva dozadu, pravděpodobně byste byli hodně překvapení, kdybyste v balení nenašli základní příslušenství, kterým napájecí adaptér bezpochyby je. Časy se však mění a Samsung se podle (oficiálně nepotvrzených) zdrojů etnews.com, na které odkázal sammobile.com, v budoucnu hodlá vydat stejnou cestou jako Apple.

Nabíječky by mohly (alespoň zpočátku) zmizet z balení pouze některých smartphonů. Pravděpodobně se tak bude jednat o ty levnější, ke kterým je dodáván adaptér nižšího výkonu. Uživatelé však pochopitelně budou mít možnost si nabíječku samostatně dokoupit (jako to má v plánu Apple), nebo využít adaptér, který mají s největší pravděpodobností doma k dispozici.

Kromě environmentálního hlediska bude rovněž zajímavé sledovat, jak moc (a jestli vůbec) se absence adaptérů projeví na koncové ceně, kterou uhradí zákazník. Logicky by totiž mělo dojít ke snížení prodejní ceny smartphonů. Levnější telefony by se tak mohly stát ještě cenově dostupnějšími.

Diskuze ke článku
Marek Zacha
Marek Zacha
Tohle by se mělo zrušit plošně, pokud to opravdu pomůže. Mám adaptér z Číny a plná spokojenost. Stejně toho má každej doma plnou prdel a kdo nemá, tak si koupí origo, pokud neřeší cenu, ostatní koupi na aliexpressu.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 8. 7. 2020 18:22
Tak samozrejme. Vyrobni naklady nabijecky budou do 10kc? Takze telefon misto 3999kc bude stat 3990kc? Je fakt normalni zminovat cenu? Vyrobci usetri ale zakaznik to rozhodne nepozna...
Martin Fabiánek
Martin Fabiánek
Kde jsou podobné komentáře jako byly na Apple? Já jsem pro to aby nebyly adaptéry u žádného telefonu.
Milan Fornůsek
Milan Fornůsek
Naposledy upraveno: 9. 7. 2020 04:45
Je fakt, že USB nabíječky se v domácnosti postupně vrší a asi před rokem jsem už musel udělat čistku a několik desítek v podstatě identických nabíječek a kabelů vyhodit. Ale osobně si nemyslím, že se kvůli absenci nabíječky změní cena telefonu. Výrobní cena je natolik malá, že její vliv na koncovou cenu telefonu nebude žádný. Zato pokud dáte někomu nový telefon jako dárek, budete muset přikoupit i nabíječku (originální Samsung rychlonabíječka k mému telefonu může stát i 400Kč).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze