65W nabíjení by mohla podporovat kompletní řada Galaxy S22

2× aktualizováno
65W nabíjení by mohla podporovat kompletní řada Galaxy S22
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Doposud bylo možné telefony Samsung nabíjet maximálně 45 W
  • Rainbow je kódové označení pro modely řady Galaxy S22

Aktualizováno 22. 7. 2021

Uživatel s přezdívkou Tron na Twitteru oznámil, že v současné době probíhá testování 65W nabíjení u modelů s kódovým označením Rainbow, za kterým se skrývá řada Galaxy S22. Evidentně se tak Samsung, který doposud držel nabíjecí výkon svých telefonů relativně na uzdě, snaží neztratit krok s dravou konkurencí.


Aktualizováno 8. 2. 2021

Redaktoři mysmartprice.com upozornili na 65W nabíjecí adaptér od Samsungu, na který natrefili v databázi certifikačního úřadu TÜV. V popisu specifikací jsou uváděny údaje o maximálním napětí 20 V a proudu 3,25 A (s celkovým výkonem 65 W). K představení adaptéru by mohlo dojít každým dnem.


Původní informace z 11. 1. 2021

Poslední roky se nesou ve znamení výrazného zrychlování nabíjení mobilních telefonů. Již dávno neplatí, že telefony musí na nabíječce trávit 2 a více hodin. Ti nejlepší dočerpají energii za půl hodinky a již nyní víme, že to stále není konečná meta a brzy budeme telefony dobíjet za několik málo minut. V pomyslných výkonnostních válkách prozatím figurují spíše čínští výrobci jako Xiaomi nebo Realme. Zcela stranou zůstává Apple a nikam se nehnal ani Samsung, pro kterého doposud představuje maximum v podobě 45W nabíjení pro model Galaxy S20 Ultra. Jihokorejský výrobce by však přeci jen mohl vybraným zařízením dopřát svižnější dobíjení.

Naznačují to úniky v podobě fotografií nabíječky od nl.letsgofigital.nl s výkonem 65 W. Oficiálně prozatím nabíječka představena nebyla a je otázkou, kdy se tak stane. Zřejmě vás napadlo, že by ji Samsung mohl představit jako doplňkové příslušenství pro řadu Galaxy S21, která se ukáže již tento čtvrtek. V poměrně podrobných spekulacích však nikdy zmínka o 65W nabíjení nepadla, a tudíž by jihokorejský výrobce mohl jen překvapit.

Je také možné, že standardně bude k řadě Galaxy S21 pomalejší nabíječka, například 25W, a uživatel bude moci přikoupit rychlejší. Ve hře je i možnost, že si ji Samsung schová na později, například k Galaxy Z Fold3, nebo případné další generaci řady Galaxy Note.