Samsung se nadechuje k technologické ofenzívě, již nebude hrát na jistotu

Samsung se nadechuje k technologické ofenzívě, již nebude hrát na jistotu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung by mohl v budoucnu více experimentovat a riskovat v oblasti nasazování nových technologií
  • V tuto chvíli je vzhledem ke svému postavení relativně konzervativní
  • Příslib uvedl vicepředseda divize Device Solutions zodpovědné za čipsety Exynos

Nedávno jsme vás informovali o nejnovějších odhadech zisku společnosti Samsung za třetí čtvrtletí letošního roku, které tak docela nenaplnily očekávání, a to zejména kvůli divizi zodpovědné za čipy určené pro umělou inteligenci. Naopak mobilní divizi či divizi zodpovědné za zobrazovací panely se podle všeho dařilo. V každém případě si celkové výsledky vyžádaly vyjádření zástupců společnosti, mezi nimiž najdeme také jeden velmi zajímavý příslib.

V rámci korejského Samsung Newsroom s tiskovými zprávami najdeme hned několik vyjádření k současné situaci, z nichž je níže přiložené dozajista to nejzajímavější pro fanoušky mobilních technologií.

Druhá věc je, že se budeme na budoucnost připravovat důkladněji. Znovu zapálíme naši jedinečnou vášeň pro nebojácné průkopnictví a budeme se držet našich cílů až do konce a dosáhneme jich. Opět se obrníme bojovným duchem, abychom se hnali za vyšším cílem, místo defenzivního přístupu k ochraně toho, co máme,“ uvádí vicepředseda divize Device Solutions zodpovědné za čipsety Exynos, Jeon Young-hyun.

Důležitost inovovat

V kontextu tohoto vyjádření nezbývá než doufat, že Samsung, který je jedním z největších hráčů na poli mobilních telefonů a v oblasti nasazování inovací je v některých oblastech velmi konzervativní, bude trochu více riskovat a přinášet zajímavé technologie. Například na trhu s ohebnými telefony je stále dominantní, avšak je patrné, že jej čínští výrobci začínají dohánět a v některých oblastech jej dokonce i předběhli.

U konvenčních smartphonů klasické konstrukce pak zamrzí několikaletá stagnace v oblasti nabíjecího výkonu a částečně například i u fotovýbavy. Oproti „základním“ iPhonům 16 bohužel Samsung u své vlajkové dvojice Galaxy S24 (Galaxy S24 a S24+) stále nenabízí možnost pořizování makro snímků a obecně lze konstatovat, že na fotovýbavu této cenově dostupnější dvojice již několik let nesáhl. Konzervatismus lze pozorovat i u dalších velkých technologických značek, doufejme proto, že se v budoucnu dočkáme méně „defenzivního“ a více ofenzivního přístupu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze