Samsung rozšiřuje funkci Circle to Search do telefonů řady Galaxy A

1
Samsung rozšiřuje funkci Circle to Search do telefonů řady Galaxy A
Fotografie: mobilenet.cz
  • Technologie Circle to Search se ještě tento měsíc představí v Galaxy A55, A54, A35 a A34
  • Následovat budou tablety Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+

Samsung oznámil, že rozšíří dostupnost funkce Circle to Search with Google, jež využívá umělou inteligenci, i do vybraných modelů řady Galaxy A – konkrétně se technologie ještě tento měsíc představí v Galaxy A55, A54, A35 a A34. Po rozšíření na telefony řady Galaxy A se funkce Circle to Search dostane i do tabletů Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+.


Díky novým funkcím se výrazně rozšíří možnosti telefonní řady Galaxy A a tabletů Galaxy Tab S9 FE, takže se špičková technologie dostane do rukou většímu množství uživatelů,“ říká TM Roh, prezident a ředitel divize Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Chceme zpřístupnit umělou inteligenci nejvyšší třídy široké veřejnosti, aby uživatelé měli více možností při práci i tvůrčí činnosti,“ dodává

Co je to Circle to Search?

Funkce Circle to Search je obdobou Google Lens, ovšem Google se Samsungem integroval vyhledávání kdekoliv v rámci telefonu a toho, co se zobrazí na displeji. Circle to Search tak není vázána na jakoukoliv aplikaci a pouhým zakroužkováním (kdekoliv, třeba na Instagramu) lze nechat Google vyhledat relevantní výsledky. Jak funguje, ukazuje video níže.

Jak spustit Circle to Search?

Spuštění funkce probíhá dlouhým podržením prostředního z trojice Android tlačítek, případně podržením prstu na místě tohoto tlačítka, i když uživatel využívá gesta. Funkce vyhledá místa, produkty, text, zkrátka cokoliv. Smartphony řady Galaxy S24 mají na tuto funkci několikaměsíční exkluzivitu, v budoucnu se pak objeví i jinde. Circle to Search využívá logicky kromě AI v zařízení také cloudové AI.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 10:53
Však to je z těch "AI" nejlepší věc. Respektive nejvíc praktická, kterou využije fakt masa lidi. Kor když je v tom integrovaný i překladač a člověku to hned přeloží často i třeba čínštinu nebo arabštinu. Aniž by musel něco kopírovat či ukládat. To už by měly mít všechny telefony. vždyť to zas tak AI není...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze