Samsung představuje nový UDR displej s certifikovaným jasem 2 000 nitů

4
Samsung představuje nový UDR displej s certifikovaným jasem 2 000 nitů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Maximální jas displeje byl certifikován nezávislou společností
  • Samsung technologii označuje jako Ultra Dynamic Range

Společnost Samsung je jedním z největších dodavatelů displejů do mobilních telefonů a investuje nemalé prostředky do vývoje nových technologií a posouvání současných limitů. Jedním z oněch limitů je maximální jas u mobilních displejů, který se u (lépe vybavených) vlajkových lodí pohybuje okolo 1 500 nitů, v případě iPhonů 14 Pro pak dosahuje až 2 000 nitů.

Samsung UDR

Nyní však podle samsungdisplay.com Samsung přichází s OLED panelem, jenž zvládne jas 2 000 nitů a chlubí se certifikací od nezávislé specializované společnosti, která tento jas potvrzuje. Na veletrhu CES 2023 uvedená technologie UDR (Ultra Dynamic Range) představuje v současnosti tedy to nejlepší od společnosti Samsung v oblasti mobilních displejů, přičemž výrobce upozorňuje na fakt, že vysoký jas hraje větší roli u mobilních displejů, než je tomu například u televizorů či laptopů, které obvykle používáme v ideálních světelných podmínkách.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Maximální jas u mobilních displejů je nepochybně dobrá věc, hlavně při slunečném počasí. Jako vždy je zde i druhá strana věci, vzhledem k vysokému jasu se např S 22 ultra silně zahřívá a nastane raketový úbytek kapacity baterie. To platí zejména při natáčení videa a pořizování fotografií. Pokud výrobce nenajde cestu k efektivitě, je to opět jen marketing.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze