Samsung představil Gear 360: převeďte své zážitky do virtuální reality

9

Kromě vrcholných modelů Galaxy S7 (edge) dnes jihokorejský obr při příležitosti největší mobilní akce roku, veletrhu MWC 2016, představil i příslušenství, jež se váže k virtuální realitě a smartphonům série Galaxy. Jde o kameru Gear 360, která umožňuje natáčet 360stupňová videa ve vysoké kvalitě.

Díky tomu se můžete stát tvůrcem obsahu pro brýle Gear VR. „Samsung opět posouvá hranice mobilních zkušeností, které se už nezaměřují pouze na samotné smartphony. Brzy po loňském uvedení Gear VR pokračuje představením Gear 360 v překonávání zaběhnutých limitů v pořizování a konzumování obsahu. Poskytuje totiž vizuální zážitek, který umožňuje zachycování a sdílení životních okamžiků ještě snadněji,“ řekl DJ Koh, prezident divize Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Samsung Gear 360

Kamera Samsung Gear 360 je vybavena dvěma objektivy s efektem rybího oka, přičemž oba mají nadstandardní rozlišení 15 megapixelů. Umožňují díky tomu zaznamenávat 360stupňová videa v rozlišení až 3 840 × 1 920 pixelů. Statické snímky přitom lze pořizovat až ve 30 megapixelech. Uživatelé mají k dispozici také možnost natáčet širokoúhlá 180stupňová videa s použitím pouze jednoho objektivu.

Samsung Gear 360

TIP: Recenze Samsung Gear VR – Nejdostupnější virtuální realita

Vzhledem k velmi dobré světelnosti f/2,0 si Gear 360 poradí s kvalitními fotografiemi i videi za jakýchkoli světelných podmínek. Kamera přitom nabízí kompaktní kulatý design, díky čemuž se perfektně hodí na cesty i indoorové aktivity. Ke Gear 360 bude k dispozici také speciální stativ pro zvýšení kvality fotografií (prohlédnout si jej můžete níže) a Samsung dodává, že kamera bude kompatibilní i s dalším příslušenstvím na trhu. Je přitom vybavena i 0,5" displej s PMOLED technologií a rozlišením 72 × 32 pixelů. Z konektivity je k dispozici NFC, Bluetooth 4.1, USB 2.0 a Wi-Fi. Videa a fotografie jsou přitom ukládána na microSD karty s velikostí až 128 GB a za zmínku rozhodně stojí i skutečnost, že splňuje odolnost dle certifikace IP53, takže bez úhony odolá nárazům a stříkající vodě. Její hmotnost činí 153 gramů a rozměry 66,7 × 56,2 × 60 mm. Baterie nabízí hodnotu 1 350 mAh.

Samsung Gear 360

Pokud Gear 360 synchronizujete se smartphony řady Galaxy – podporovány jsou modely Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, Galaxy S6+, Note 5, Galaxy S6 edge a Galaxy S6 – můžete na displeji telefonu zobrazovat živý náhled natáčených videí či je rovnou snadno sdílet se službami, jako je Google Street View.

360stupňová kamera Samsung Gear 360 bude dostupná během druhého čtvrtletí letošního roku, přičemž Samsung dodává, že na vybraných trzích. S velkou pravděpodobností se dostane i k nám.

Diskuze ke článku
silakcom
Nevíte kolik tak odhadem by mohla stát?
Filip
Proč tam píšete že Samsung opět posouvá hranice mobilních zkušeností když to samé udělalo LG ? A LG to má možná ještě lepší.
Kalousek
Spíš jsem čekal představení S7 a k němu J5 2016 s přibližnou cenovkou než nějakou kameru..Škoda..Tak snad brzo..
Kovi
Hmm tohle je zajímavá vychytávka, fotím v přírodě divoká zviřata a díky této hračce bych mohl skrytě na mobilu sledovat co se všude kolem mně děje. Jsem zvědav na cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze