Samsung neúmyslně odhalil podobu chystaných Galaxy Watch

5× aktualizováno
Samsung neúmyslně odhalil podobu chystaných Galaxy Watch
  • Další generace chytrých hodinek od Samsungu bude začleněna do řady Galaxy
  • Vylepšit se má hardware i funkce pro sledování spánku
  • Ve výbavě by neměla chybět ani podpora LTE
  • Představit by se měly již v srpnu

Aktualizováno 24. 7. 2018

Někdy to zkrátka uhlídat nejde. Samsung (zřejmě neúmyslně) odhalil na svých stránkách podobu nových Galaxy Watch, které by měly být oficiálně odhaleny po boku nového Galaxy Note již 9. srpna. Hodinky se objevily ve srovnávací tabulce přímo na stránkách výrobce a i tato chvilka stačila, aby si jich všimli pozorní novináři z CNET. Na obrázku můžeme vidět model SM-R810NZDAXAR v Rose Gold variantě. Dle očekávání Samsung představí dvě velikosti, zároveň bude možné vybrat si z varianty Bluetooth + Wi-Fi, nebo s LTE, které budou o poznání samostatnější.

Galaxy Watch

Aktualizováno 23. 7. 2018

Nové dokumenty z FCC naznačují, že chytré hodinky Galaxy Watch budou existovat ve dvou mírně odlišných velikostech. Větší verze má mít průměr 48 milimetrů, menší varianta 43,4 milimetru. V případě samotných displejů má jít o úhlopříčky 1,3 a 1,19 palce. Existuje zde možnost, že větší model bude představovat sportovní verzi, zatímco menší klasickou, konzervativnější.

Samsung Galaxy Watch

Aktualizováno 19. 7. 2018

Dnešním dnem lze oficiálně potvrdit, že chystané hodinky od Samsungu ponesou nové označení Galaxy Watch, což potvrzuje fotografie z FCC. Potvrzuje se rovněž nasazení systému Tizen, a to i přesto, že řada Galaxy je pevně spjata s Androidem. Certifikační úřad rovněž odhalil fakt, že modely určené pro americký trh nabídnou LTE konektivitu, o dalších verzích pro další trhy prozatím podrobnosti neznáme. Jistotou je, že všechny zároveň budou mít i Wi-Fi konektivitu a Bluetooth 4.2.

Samsung Galaxy Watch

Displej nových hodinek by měl mít úhlopříčku 1,2 palce a rozměry by měly činit 51,2 mm × 43,4 mm. Podrobnosti se dozvíme již za pár týdnů, Samsung by měl nové hodinky představit po boku Galaxy Note 9, tedy již 9. srpna.

Aktualizováno 18. 7. 2018

Samsung zřejmě zruší řadu Gear, kam spadaly chytré hodinky a náramky. Chystané hodinky se totiž nemají dle posledních informací jmenovat Gear S4, ale Galaxy Watch. Název je to tedy o poznání méně originální a současně i matoucí. Řadu Galaxy si každý spojuje s telefony a systémem Android. Nově v ní budou hodinky se systémem Tizen. Představení proběhne 9. srpna.

Aktualizováno 15. 6. 2018

Nejnovější informace zmiňují možný termín představení chytrých hodinek Samsung Gear S4. Jihokorejský výrobce je údajně představí po boku očekávaného smartphonu Galaxy Note 9. To by znamenalo, že se další generace smartwatch dočkáme už zkraje srpna. Konkrétně se aktuálně hovoří o 9. srpnu.

Původní informace ze 3. 5. 2018

Trh s nositelnou elektronikou zásadně zpomalil, na což reagovali také výrobci, kteří již nechrlí jednu novinku za druhou. Segment však většinou zcela neopouští. Důkazem budiž i Samsung, který má na trhu relativně nové hodinky Gear Sport. Na nástupci se však dle nejnovějších spekulací pomalinku pracuje.

Případný Samsung Gear S4 je v tuto chvíli znám spíše pod kódovým označením Galileo. Prosakují informace, že se chystají dvě varianty lišící se velikostí. Vylepšen má být hardware a také všemožné senzory. Mnohem přesnější by mělo být sledování vašeho spánku. Ve výbavě se má též objevit konektivita skrze LTE. Samotné hodinky by tak neměly být až tak závislé na samotném telefonu. V tuto chvíli není známo, kdy by se Gear S4 mohly představit. Nabízí se však například veletrh IFA 2018 v Berlíně, který letos začíná 31. srpna.

Samsung Gear Sport

Konstrukce42,9 × 44,6 × 11,9 mm, 50 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (360 × 360 px)
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 4.2, ne, Wi-Fi, NFC
Akumulátor300 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Jiří
Pokud nebudou mít slot na sim kartu, tak nemá cenu měnit za gear s3 které se velice povedli.
Bohužel podpora sim karty je zásádní.
Petr
Fuj to je hnus tyhle zrůdičky - tomu se ani nedá říci hodinky.
Nevím, ale opravdu někomu toto přijde užitečné? Pořád je dobíjet, bejt otravován nějakými nohifikaceni a mít na ruce lacinej kus elektroniky s pochybným zpracováním.....

A dostává mne ta voděodolnost o které píší novináři v recenzích a evidentně o tom nic neví - 50m je totiž na mytí rukou a sprchování - pro plavání a šnorchlování je vyžadováno 100m.

Martin Both
Martin Both
Tak teď ještěy aby byla nějaká normální chlapská varianta :-D
David
Je 15.8., téměř týden od představení a žádná další informace zde. Zajímalo by mě, zda varianta 46mm bude také v černé verzi. Zatím jsem všude našel jen Stříbrnou (černá + růžová jen pro varinantu 42mm). Také by měl zajímalo, zda bude pásek od Samsung Gear S3 Frontier kompatibilní / použitelný pro Galaxy Watch 46mm a zda se dá Gear S3 pásek koupit samostatně (jelikož pásek u těch nových 46mm se mi vůbec nelíbí, stejně jako černostříbrné provedení). Rád bych předobjednával, ale vůbec se mi nechce, když se není čeho chytit. Uvítal bych nějakou reportáž vč. videa s porovnáním černé varinaty Galaxy Watch 46mm vs Gear S3 Frontier.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze