První dojmy z odolných hodinek Samsung Gear Sport

První dojmy z odolných hodinek Samsung Gear Sport
  • Hodinky Gear Sport jsou menší verzí starších Gear S3
  • Zmenšil se pouze lehce displej a baterie, ale přibyla nám vysoká voděodolnost až 5 ATM, tedy do 50 metrů
  • Jejich cena bude přitom o tisíc korun nižší než u Gear S3, tedy 9 tisíc Kč

Loni Samsung v Berlíně předvedl chytré hodinky Gear S3 a letos na ně navazuje lehce pozměněnou verzí zaměřenou na sport. Gear Sport jsou oproti Gear S3 vcelku výrazně menší a jejich design je o něco kulatější. Nám se tato změna velmi libí a hodinky působí opět o něco elegantněji. S menšími rozměry jde ruku v ruce i o 0,1 palce menší displej, který si však zachoval své vysoké rozlišení a vypadá tak ještě lépe.

Samsung Gear Sport – IFA 2017

Bohužel však displej není to jediné, co muselo ustoupit kompaktnosti, stejně tak se totiž smrskla i baterie na 300 mAh, což nevidíme rádi, jelikož právě baterie je kamenem úrazu většiny chytrých hodinek a ani původní Gear S3 nevydržely nijak extrémně dlouho. Dalším krokem k odlehčení je tak chybějící LTE, ale GPS nám tu naštěstí zůstala (včetně podpory GLONASS). Navíc se navýšila voděodolnost, kdy nyní vydrží hodinky bez problému tlak 5 ATM, což znamená bezproblémovou odolnost například při plavání. Splňují i vojenský standard MIL-STD 810G, pro který musely podstoupit mnoho tvrdých testů.

Hodinky byly bohužel po celou dobu naší návštěvy u Samsungu pevně přidělané ke zdi, takže jsme je nemohli ani podržet, ale měly by být o něco lehčí než Gear S3 a materiály byly na dotyk naprosto stejné. Dokonce nám tu zůstala skvělá otočná luneta, pro kterou je ovládání celého prostředí přizpůsobeno.

Systém samotný však běžel naprosto skvěle a žádné předprodejní bolístky na něm nešly znát. Stejně tak se nám líbily i vyměnitelné 20mm pásky, které přicházejí v mnoha barvách i materiálech. My jsme mohli vidět konkrétně látkový a nepůsobil rozhodně levným dojmem. Velkou výhodou je navíc fakt, že si můžete pásek vyměnit za jakýkoli 20mm řemínek, který najdete v každém hodinářství. S barvou pásku můžete lehce sladit i samotné tělo hodinek, jelikož si lze koupit nejen klasickou černou variantu, ale k dispozici by měla být i modrá.

Hodinky Samsung Gear Sport budou k mání na našem trhu již v listopadu za sympatickou cenu 8 990 Kč, což je dokonce o tisíc korun méně, než dáte v současnosti za Gear S3. To už stojí za zamyšlení.

Technické parametry Samsung Gear Sport

Kompletní specifikace
Konstrukce42,9 × 44,6 × 11,9 mm, 50 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostlistopad 2017,
Diskuze ke článku
dunco
5 ATM je pouze na sprchovani, na to aby se stim dalo plavat je potreba 10 ATM,takhle to aspon znaci svetove hodinarske firmy.A ty ceny za neco,co ma zivotnost dva roky jsou silene.
Jindra
Nebylo lepší si stoupnout k jinému vzorku kde luneta funguje? Ale budiž. Jinak Samsung Gear S3 Frontier se dají koupit už taky za 9 tis. Ale koment " jsou o tisíc kč levnější a to se vyplatí" mě vážně pobavil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze