Samsung potvrdil, že OS Tizen se znovu odkládá

7

Operačního systému Tizen, který chce Samsung nasadit, aby zmenšil svou závislost na Androidu, se opět nedočkáme. Systém, který má za sebou několik let vývoje, byl už čtyřikrát odložen. Původně měl být uveden na trh už v roce 2012 a naposledy se čekalo, že Samsung představí první zařízení na MWC v únoru, ale ani tento termín nebude dodržen.

Potvrdil to oficiálně představitel Samsung Electronics Media Solution Center v Koreji. Původně se předpokládalo, že se první zařízení s Tizenem na palbě dostanou do prodeje na vybraných trzích, jako je Jižní Korea nebo Rusko, už v první polovině tohoto roku. Tato možnost tedy padá a není jasné, jak velké bude toto snad již poslední zpoždění. Jasněji by mohlo být po MWC. Je tedy možné, že bychom se v lepším případě mohli dočkat ve druhé polovině roku nebo v horším případě v roce příštím.

Tizen OS logo

TIP: První telefon s Tizen OS zachycen na podrobném videu

Podle některých spekulací odkládá Samsung opět Tizen, protože čeká na dostatečně výkonný hardware, kterým chce celou platformu odstartovat. Měl by se tedy dostat na trh až s novými 64bitové procesory Samsungu s podporou LTE-A.

Zdroje: gsmarena.com, tizenexperts.com, tizenlog.pl

Diskuze ke článku
to se dalo čekat
To se dalo čekat, po té, co MS chce nasypat prachy Samsungu za to, že bude dělat WP je nesmyslné, aby dělali ještě Tizen. Ovšem až WP padne na hubu, nebo MS přestane sypat Samsungu, tak se Tizen určitě dostaví.
MiNo
Ja se na Tizen tesim, uz jen proto, ze to uskodi Googlu a Androidu. Jakmile Samsung odejde z Androidu, to bude pro velkoprznitele Googla poradna tafka.

Jinak WP a iOS for ever.
TJ
Čaká na dostatočne výkonný hardvér, neviem, neviem... To znie akoby Tizen mal byť zalagovaný. Každopádne v prípade Samsungu to nie je prekvapenie.
Peter
Ja se na Tizen tesim, uz jen proto, ze to uskodi Googlu a Androidu. Jakmile Samsung odejde z Androidu, to bude pro velkoprznitele Googla poradna tafka.

Ja to vidim skor tak ze ked odide od Androidu odide definitivne a konecne prestane prznit telefony nakolko doteraz zprznil vsetko co na androide inde normalne funguje.Dokonca sa mu podarilo aj aktualizacie dotiahnut do extremu a to tak ze je schopny znefuncnit vlaste vyrobky.Tak ze na nejaky soft od Samsungu menom Tizen by som moc nespoliehal ale ako softverovy vtip do diskusie dobre..:-))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze