První telefon s Tizen OS zachycen na podrobném videu

10

Samsung Z9005 je první prototyp možného budoucího telefonu s OS Tizen a logem jihokorejského výrobce. Sdílí specifikace Galaxy S III a v současnosti jej vývojáři aplikací pilně využívají k testování svých výtvorů. Nyní se na webu objevilo téměř desetiminutové video, na kterém je pochopitelně podrobněji představena poslední verze systému.

Redaktor ze serveru tizenexperts.com na videu představuje model s prozatímním označením Z9005 RedWood. Ten Samsung prý nedávno rozeslal testerům připravovaného systému. Ve videu můžete vidět, že prototyp obsahuje Tizen verze 2.2.0. Nicméně si na něj kterýkoliv vývojář může dle libosti nainstalovat i právě intenzivně vyvíjenou verzi 3.0, která se více než před měsícem objevila na Samsungu Galaxy S III.

Tizen OS logo

Podle videa musíme říct, že Tizen si bere některé prvky z prostředí TouchWiz a také z dnes již mrtvé platformy MeeGo. Prozatím vypadá docela slibně. Je ale určitě potřeba na něm ještě v některých ohledech zapracovat tak, aby byl na příští rok, kdy Samsung plánuje snad už konečně uvést na trh dlouho odkládaný první telefon s Tizen OS, schopen plně konkurovat zavedeným platformám.

Video

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Filip Hruboň
Filip Hruboň
No vypadá to zajímavě . Ale myslím si že to skončí jak Bada OS .
Martin Šustrík
Martin Šustrík
??? :D
Naecken
No zrovna z MeeGo toho moc Tizen nepobral.
Majek
Sám nevím, jestli se ptám ironicky, nebo ne, ale kde je tam něco rozdílného? Něco, co odlišuje ten systém od Androidu? Dle mojeho názoru je to prostě Android v lehce jiné grafické úpravě, nic inovativního.. Docela jsem se těšil, že bude zas na výběr o jednu možnost víc, ale docela mě to, alespon z videa, zklamalo..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze