Samsung potvrdil další modely s podporou pro hodinky Galaxy Gear

1

Samsung na berlínském veletrhu představil své chytré hodinky Galaxy Gear. Od té doby se již víceméně jen čeká, s jakými modely řady Galaxy budou hodinky kompatibilní. Samsung nyní uveřejnil oficiální seznam.

Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear nabízejí 1,63palcový Super AMOLED displej s jemným rozlišením 320 x 320 pixelů, na jejich řemínku najdete například 1,9megapixelový fotoaparát a pro jejich operace poslouží 800MHz procesor. Při představení byly kompatibilní pouze s třetí generací Galaxy Note a také tabletem Galaxy Note 10.1 verze 2014. Již tehdy Samsung deklaroval podporu pro další modely.

Čtěte: Vyzkoušeli jsme nadějné chytré hodinky Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear

Dnes se jihokorejský výrobce vyjádřil konkrétněji. Podpory se dočkají modely Galaxy S4, Galaxy S III a Galaxy Note II. V jejich případě Samsung vše zabalí dohromady s aktualizací na Android 4.3 Jelly Bean. S hodinkami však bude kamarádit více modelů. Konkrétně půjde o Samsung Galaxy S4 mini, Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom, Galaxy Mega 5.8 a Galaxy Mega 6.3. Otazník zatím jen visí nad termínem aktualizací, který výrobce prozatím neodtajnil.

Zdroje: androidcentral.com