Samsung Odyssey a Marco: první novinky s Windows Phone 8

1

Z trochu překvapivého místa se nám odhalily dva připravované přístroje od Samsungu, které mají nastartovat prodeje operačního systému Windows Phone 8 společně s dalšími výrobci. Jedná se o smartphony s kódovým jménem Odyssey a Marco a více informací jsme se o nich dozvěděli díky soudním dokumentům ze sporu proti Applu.

Oba přístroje by měly běžet na čipsetu Qualcomm MSM8960 s dvoujádrem, taktovaným na 1,5 GHz, což je kombinace, na které Microsoft novou verzi systému testuje. Oba přístroje navíc přinesou velmi dobré specifikace, které mají ukázat možnosti nového systému.

Odyssey by měl dorazit se Super AMOLED displejem s úhlopříčkou 4,65 palců a HD rozlišením. Dále najdeme v přístroji 8 Mpx fotoaparát, podporu NFC a služby Wallet Hub a Tap+ Send z Windows Phone 8.

Naopak Marco příjde se čtyřpalcovým S-AMOLED displejem a WVGA rozlišením, chybět nebude ani 5 Mpx fotoaparát. Oba přístroje budou mít podporu LTE a pokud můžeme věřit uniklým dokumentům, dorazí na trh ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, tedy společně s vydáním samotného systému.

Rozhodně bude příjemné vidět konkurenceschopné přístroje ze stáje Windows Phone, zvláště když je trh přehlcen Androidy a iPhony. Už si zbývá jen počkat na oficiální ohlášení.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
JaroB
No Odyssey možno bude môj prvý WP telefón pokiaľ sa potvrdia funkcie ktoré má WP8 obsahovať a Nokia nepríde s niečím krajším a lepším.Metro sa mi páčilo už dávno ale tá jeho obmedzenosť mi stále bránila prejsť na WP ako hlavný OS. Dúfam,ze sa to skoro zmení a budem mať aj WP doma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze