Samsung nabídne BBM pro všechna zařízení řady Galaxy

1

Velice zajímavá novinka se objevila v nejnovější tiskové zprávě Samsungu. Světová jednička na poli mobilních zařízení ve své tiskové zprávě oznámila, že přímo ve svém obchodě s aplikacemi Samsung Apps bude nabízet uživatelům komunikační nástroj BlackBerry Messenger. Ten bude dostupný již na podzim.

TIP! Recenze BlackBerry Q10 – Pracovník tělem i duší

BlackBerry Messenger, zkráceně BBM, je velice populární komunikační nástroj, který si zatím mohou užívat pouze uživatelé smartphonů značky BlackBerry. Před několika týdny však BlackBerry oznámilo, že svoji chloubu nabídne také pro ostatní platformy, a to sice pro OS Android a iOS. V současnosti již probíhá uzavřené beta testování BBM pro systém Android a BBM by mělo být uvolněno v září/říjnu.

Aktuální modely BlackBerry 10 - zleva modely Q10, Z10 a Q5

V souvislosti s příchodem BBM na nové platformy vydal Samsung tiskové prohlášení, že BlackBerry Mesenger bude dostupný pro všechny modely řady Galaxy přímo v obchodě Samsung Apps. Kromě Google Play si tak uživatelé budou moci BBM stáhnout také z obchodu Samsungu. Tisková zpráva se sice zmiňovala pouze o africkém kontintentu, je však více než pravděpodobně, že stejná situace bude i ve zbytku světa.

Rodina Samsung Galaxy S4 - zleva S4, S4 mini, S4 zoom a S4 active

Důvod, proč Samsung tuto informaci zveřejnil, je přitom velice prostý. BlackBerry je dominantní platformou v celé jižní Africe a patří mu tam více než 50% podíl na trhu. Velice podobná situace pak panuje například v jihovýchodní Asii (například v Indonésii) nebo Jižní Americe, kde je rovněž BlackBerry velmi silným hráčem. Jedním z hlavních taháků platformy je v těchto oblastech výše probíraný BlackBerry Messenger, a tak již jistě tušíte záměry Samsungu. Propagace dostupnosti BBM na přístrojích řady Galaxy je jasným pokusem o přetažení uživatelů BlackBerry právě na zařízení s Androidem od Samsungu.

TIP! Recenze Samsung Galaxy S4 – Pan dokonalý?

Myslíte si, že zpřístupnění BBM pro ostatní platformy BlackBerry pomůže nebo jim spíše ublíží? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: crackberry.com