Samsung má volné pole působnosti. Huawei odkládá další skládací telefon

Samsung má volné pole působnosti. Huawei odkládá další skládací telefon
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nástupce Huawei Mate Xs měl být představen ještě letos
  • Dle nových informací se ho dočkáme až během roku 2021
  • Důvodem odložení mají být restrikce ze strany USA

Samsung v letošním roce bez větších obtíží ovládl trh s ohebnými telefony. Z části tomu napomohly i problémy u Huawei, který čelí obchodní válce s USA. Z tohoto důvodu má problémy nejen s prodeji, ale také s kompletací nových telefonů. Například nyní čelí výpadkům dodávek displejů. Ohebný Mate Xs si sice můžete pořídit, ale pouze v e-shopu Huawei a navíc za velmi vysokou cenu.

Aby toho nebylo málo, přišel Ross Young na Twitteru s informací, že Huawei v letošním roce nepředstaví novou generaci ohebného telefonu, tedy nedorazí nástupce zmíněného Mate Xs. Odložení má být minimálně několikaměsíční a dočkat bychom se měli až v průběhu roku 2021. Důvodem má být obchodní válka s USA, avšak konkrétní důvody neznáme. Zmíněné displeje by neměly hrát roli, protože Mate Xs používá panely od firmy BOE, která Huawei nadále dodávat může.

Je také možné, že Huawei nemá připravený adekvátní procesor, chystaný Kirin 1000. Ať už bude důvod případného odložení jakýkoliv, těžit ze situace bude především Samsung, který v podstatě nesoupeří s žádnou konkurencí a má čas na to vyvíjet své produkty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze