Samsung i na prstě? Chystá se chytrý prsten Galaxy Ring

aktualizováno
Samsung i na prstě? Chystá se chytrý prsten Galaxy Ring
Fotografie: Oura
  • Výroba by měla být zahájena v nejbližších týdnech
  • Představení však proběhne až během roku 2024
  • Důvodem je nutnost získat nezbytné certifikace

Aktualizováno 11. 9. 2023

Příchod chytrého prstenu od Samsungu, který by se mohl jmenovat Galaxy Ring, se zřejmě opravdu blíží. Známý informátor Ice Universe na sociální síti weibo.com uvedl, že by se měl představit v lednu 2024 po boku řady Galaxy S24. Spekuluje se, že by jeho důležitost měla údajně zastínit i vlajkovou řadu chytrých telefonů.

Původní informace z 31. 7. 2023

Chytrá zařízení se v posledních letech velmi rychle množí. Mnohým z nás nestačí samotný telefon, ale využíváme i různé náramky a hodinky, jako chytrá jsou označována i sluchátka a opomenout nelze ani různé chytré brýle a modely pro rozšířenou či virtuální realitu. Existují také chytré prsteny a v této oblasti lze zřejmě čekat růst. Korejský server thelec.kr informuje o přípravách chytrého prstenu s pracovním názvem Galaxy Ring.

Samsung údajně již dokončil fázi vývoje a v příštím měsíci by měl spustit sériovou výrobu. Dle dostupných informací má mít Samsung vše připraveno, a to včetně zdrojů všech komponent, zbývá tak jen určit datum, kdy se výroba rozběhne.

Ačkoliv se výroba možná rozběhne už v srpnu, datum představení veřejnosti má být poměrně vzdáleno a dříve než v roce 2024 se nedočkáme. Důvodem jsou různé regulační a certifikační procesy, které Samsung čekají v případě nového zařízení. Zatímco první skupina „papírování“ bude formalitou, musí Samsung provést certifikaci budoucího Galaxy Ringu, aby mohl být považován za zdravotnické zařízení, které může měřit a informovat o různých atributech zdraví.

Podobné certifikace musel Samsung získat i pro řadu chytrých hodinek Galaxy Watch, které jsou schopné měřit EKG nebo nepravidelnost srdečního rytmu. Získání nezbytných certifikátů může zabrat i několik měsíců. Spekuluje se proto, že možný termín odhalení Galaxy Ringu by se mohl shodovat s odhalením řady Galaxy S24 na přelomu ledna a února.

Diskuze ke článku
Michal Ficus
Michal Ficus
Až vynaleznou mobil, co se voperuje do hlavy, bude spousta zájemců... Považovat je za trotly, v elektronikou zblblé společnosti, už asi ani nebude povolené...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze