Samsung Gear Fit2 představen: chytrý náramek s GPS

7

Po dvou letech se Samsung rozhodl oživit segment chytrých náramků a představil druhou generaci modelu Gear Fit. Ta na předchozí model navazuje a opět přináší zakřivený AMOLED displej, který je však o něco menší. Nechybí senzor srdeční frekvence a vhod samozřejmě přijde i zvýšená odolnost proti vodě a prachu. Vítanou funkcí je pak čip GPS.

Samsung Gear Fit2

Jihokorejský Samsung připravil nástupce svého prvního chytrého náramku Gear Fit, který byl představen již před dvěma lety. Novinka označená jako Gear Fit2 je opět na pohled podařené zařízení s tenkým tělem a poměrně elegantním vzhledem. Výrobce připravil černou, modrou a růžovou variantu. Budoucí uživatelé se opět mohou těšit na zakřivený Super AMOLED displej, tentokrát s nepatrně menší úhlopříčkou 1,5 palce. Došlo ale k navýšení rozlišení, což se samozřejmě projeví na celkové jemnosti displeje.

Samsung Gear Fit2

Pod kapotou se o pohon stará dvoujádrový procesor taktovaný na 1 GHz a 512 MB operační paměti. Interní úložiště pojme až 4 GB dat, které budou sloužit především pro vaše hudební soubory. V náramku je nainstalován operační systém Tizen OS, který je kompatibilní s mobilními telefony s Androidem 4.4 a novějšími verzemi. Další podmínkou však je, že hodnota operační paměti na vašem smartphonu musí činit alespoň 1,5 GB. O spárování se stará nejnovější Bluetooth 4.2.

TIP! S Health od Samsungu je nyní více sociální

Náramek Gear Fit2 bude samozřejmě primárně vaším pomocníkem při různých sportovních aktivitách. Pro tyto potřeby mu nechybí nezbytné senzory, jako je akcelerometr, gyroskop, barometr, senzor srdečního tepu a vše je vhodně doplněno o čip GPS. Samotný operační systém pak dokáže rozlišit až 15 různých pohybových aktivit, mezi něž patří chůze, běh, běh po běžeckém pásu, jóga a mnohé další. V náramku se nachází rovněž hudební přehrávač. Při vašich aktivitách se nemusíte obávat ani deště, neboť náramek plní certifikaci IP68, která zaručuje odolnost proti vodě po dobu 30 minut až v hloubce 1,5 metru. Současně je náramek také odolný proti prachu.

Chytrý náramek Samsung Gear Fit2 se již za pár dní dostane také na český trh. Výrobce slibuje zahájení prodeje na první polovinu června 2016, přičemž cena je nastavena na 4 999 Kč.

Technické parametry Samsung Gear Fit2

Kompletní specifikace
Konstrukce24,5 × 51,2 × ? mm, ? g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (216 × 432 px), tvar: hranatý
SystémTizen, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor200 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostčerven 2016, 4 999 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Samsung

Diskuze ke článku
zdeno
konečně tak nejak komplexní náramek, jdu do něj
Foder
Takhle to vypadá jako dost povedený náramek. Uvidíme jak na tom bude s tou výdrží, jak už někdo psal....
Thomas
Parametrově super, ale pokud nebude výdrž s GPS alespoň 5 hodin, pak je to celkem na nic. Navíc jsem dost zvědavý na přesnost GPS, protože přesnost v Gear S a Sony SW3 byla naprosto nepoužitelná a výsledky byly hodně zkreslené. Nyní mám sporttester Polar V800 a to je úplně jiná liga co se přesnosti týče a notifikace umí také :)
enjoykaz
Budou lepší než https://gobe2.cz ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze