Samsung Gear Sport jsou stylové a zároveň odolné hodinky s AMOLED displejem

5
  • Samsung si na veletrh IFA 2017 přichystal nové chytré hodinky
  • Model Gear Sport nabízí kruhový Super AMOLED displej
  • Možnost personalizace obstará nespočet různě barevných pásků

Samsung dnes na své tiskové konferenci v Berlíně odhalil svou s největší pravděpodobností poslední srpnovou novinku. Tou se staly chytré hodinky Gear Sport. Výrobce opět vsadil na minimalistický design a kruhový displej. Hodinky tak vypadají spíše klasicky a rozhodně ne mohutně. Samotný Super AMOLED displej má úhlopříčku 1,2 palce a rozlišení 360 × 360 pixelů. O ochranu proti poškrábání se stará sklíčko Gorilla Glass 3.

Pod kapotou se skrývá dvoujádrový procesor s taktem 1,0 GHz doplněný o 768 MB RAM se 4 GB interní paměti. Dle očekávání jsou hodinky vybaveny systémem Tizen a spolupracují se zařízeními majícími systém Android 4.4 a novější. Pakliže máte Samsung, postačí i verze Androidu 4.3. Hodinky je dále možné spárovat také s iPhony, kdy je podmínkou iOS 9 a novější.

Gear Sport jsou zaměřeny na fitness aktivity a sportovce celkově. Jsou odolné proti vodě až do 5 atmosfér, což znamená, že s nimi můžete bez obav plavat. Dostalo se také na vojenský standard MIL-STD-810G, takže hodinky odolají i pádům. Mezi přítomnými senzory nechybí akcelerometr, barometr, gyroskop či snímač tepové frekvence. Po stránce konektivity jsou hodinky vybaveny Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC a dostalo se také na GPS s GLONASS. Kapacita baterie je vcelku standardních 300 mAh s tím, že nabíjení probíhá bezdrátově.

Samsung Gear Sport budou nabízeny v černé a modré barvě. K dispozici však bude nespočet vyměnitelných pásků různých barev. Na českém trhu se hodinky objeví během listopadu za 8 990 Kč.

Technické parametry Samsung Gear Sport

Kompletní specifikace
Konstrukce42,9 × 44,6 × 11,9 mm, 50 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostlistopad 2017,

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Petr
Čekal jsem na nástupce Gear S3 , ale tohle je v podstatě to samé jen vodotěsné =/
haha
Pěkný
Mila
Je to spíše návrat k S2 než nástupce S3. Je to velké zklamání.
Josef H.
Gear 2 Sport se mi líbí víc vzhledově, jen bych na nich uvítal to ozubené kolečko z Gear 3. To hladké na Gear 2 se špatně ovládá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze