Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus: první dojmy ze 7 palcového robota

5

Samsung to se vstupem na pole tabletů myslí skutečně vážně a snaží se každému nabídnout velikost tabletu takovou, aby mu přesně vyhovovala. Do redakce se nám dostal jeden z nejmenších členů rodiny Galaxy Tab - modely Galaxy Tab 7.0 Plus. Jak na nás zapůsobil si řekneme v dnešním článku.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - oficiální fotografie

Každý člověk je jiný a jak se říká "někdo má rád holky, jiný zase vdolky". Pánové v Samsungu toto rčení jistě znají, a tak se snaží navrhnout rodinu tabletů Galaxy Tab tak, aby si vybral skutečně téměř každý. Mluvíme zde především o úhlopříčce displeje tabletu, neboť ta je často velmi významným parametrem při rozhodování.

Zleva - Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9 a Galaxy Tab 10.1

V rodině Galaxy Tab tak nalezneme skutečně širokou škálu úhlopříček. Jsou zastoupeny úhlopříčky 10,1, 8,9, 7,7 a 7 palců, přičemž pokud by vám to bylo stále hodně, můžete se podívat například na zařízení, jehož zařazení není úplně jednoznačné. Samsung Galaxy Note je takový "tableto-mobil" a jeho recenzi si můžete přečíst zde.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus – videopohled

Zpět ale k našemu zařízení, které již do rodiny tabletů zapadá naplno. Je jím Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus, sedmipalcový sympaťák, který nabídne 1,2 GHz dual-core procesor Exynos z dílny Samsungu, 1 GB paměti RAM a 16 GB vnitřní paměti. Nechybí mu ani slot na paměťové karty a dokonce je přítomen 3G modul se slotem pro SIM kartu. Se Samsungem Galaxy Tab 7.0 Plus budete tak moci být online prakticky všude.

Shodou náhod jsem to byl já, kdo testoval jeho předchůdce. Původní Samsung Galaxy Tab byl však spíše nepovedenou hříčkou či přerostlým a osekaným mobilem a s dnešními tablety se nemůže rovnat. Nový Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus ho překonává takřka ve všem, ale hlavně - běží na operačním systému Android 3.2 HoneyComb, který je již přímo určen pro tablety a nemáme tedy tu čest s pouhým "přerostlým telefonem". Samsung navíc obohatil systém o vlastní grafickou nástavbu TouchWiz.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - TouchWiz UI je povedené, ale chybí mu optimalizace

U prostředí TouchWiz už jsme si však zvykli, že není zrovna nejplynulejší. Na tablet s podobnou vnitřní výbavou hází trhané UI dost špatné světlo. Můžete si sice nainstalovat jiný Launcher (například GO Launcher nebo ADW.Launcher), ale tak jako tak je škoda, že výrobce nevěnoval optimalizaci UI více času. Opět tedy opakujeme stejnou výtku, jako u větších tabletů Galaxy Tab 8.9 a 10.1.

Po designové stránce je Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus velmi povedený kousek. Přední černý rámeček není snad ani potřeba komentovat, na zádech však najdeme věrnou napodobeninu broušeného kovu. Bohužel se jedná jen o plast a nutno říct, že v ruce nepůsobí moc příjemně. Jinak je ale konstrukce bezchybná, díky zaobleným hranám se tablet příjemně drží a potěší také nízká hmotnost 345 gramů. Při rozměrech 193,7 × 122,4 × 9,90 milimetrů se jedná o velmi příjemnou hmotnost.

Displej Samsungu Galaxy Tab 7.0 Plus je velmi povedený

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus mne dále zaujal svým PLS displejem, který zobrazuje obraz v rozlišení 1024×600 pixelů. Podání barev a celková kvalita zobrazování je opravdu skvělá, na displej se kouká opravdu skvěle. Škoda jen krycího skla, nenajdeme zde Gorilla Glass. Potěší také spousta předinstalovaného softwaru, který Samsung s přístrojem dodává. Nechybí kancelářský balík společně se správcem souborů, čtečka e-Booků nebo jednoduchý editor fotografií.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus podrobíme v následujících dnech nelítostnému testu. Své dotazy můžete pokládat v diskuzi pod tímto článkem. Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda přístroj obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenze nebo odpovíme přímo v diskuzi.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce193,7 × 122,4 × 9,9 mm, 345 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, ?
Diskuze ke článku
Rýpálek
Opravte si titulku článku, vyklouzlo písmenko :)
AndroidMichal
Paměťové karty microSDXC ? :D
Kuba
Vím že to sem moc nepatří, ale chci se jen zeptat, jestli budete testovat i Samsung Galaxy Tab 7.7?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze