Nové Samsungy řady Galaxy již brzy v ČR: známe ceny

9

Jihokorejský výrobce Samsung již brzy v České republice začne prodávat trojici svých nedávno představených novinek řady Galaxy. Najdeme mezi nimi tablet, hybrid i čistokrevný smartphone. Podívejte se na přehled cen a další informace o těchto novinkách.

Samsung logo

Tip: přečtěte si také článek - Prodeje telefonů: Nokia se bojí Samsungu, Apple ztratil 4.místo

Na českém trhu se v nejbližších listopadových týdnech oficiálně objeví trojice příslušníků slavné série Galaxy výrobce Samsung. I když všechna tři zařízení spadají do stejné řady, každý je naprosto jiný. Liší se zejména svojí velikostí a designem. Postupně je můžeme zařadit. Model Galaxy W je čistokrevný smartphone, a vzhledem ke své výbavě se může směle prohlásit za jednoho z nejlepších na trhu ve své třídě. Galaxy Note je jedním z oněch "non category" zařízení, které zkrátka a dobře nemůžeme označit ani za tablet ani za smartphone. Celou trojici uzavírá model Galaxy Tab 7.0 Plus, který už svým názvem napovídá příslušnost mezi tablety.

Samsung Galaxy W a Galaxy Note jsme si již krátce osahali na berlínském veletrhu IFA 2011
Čtěte také - Nejnovější Samsungy řady Galaxy naživo (první dojmy a video)

Všechny tři přístroje spojuje přítomnost operačního systému Google Android, a také uživatelská nástavba Touch Wiz UI. V dnešním článku se podíváme na to, kde, v jakých barevných provedeních a za kolik korun se dají na českém trhu předobjednat. Pro připomenutí si také u každého modelu krátce shrneme jeho výbavu.

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W je telefon střední třídy. Nabídne 3,7 palcový WVGA (480×800 pixelů) displej, který však oproti lépe vybaveným sourozencům například v podobě modelu Galaxy S II nenabízí technologii Super AMOLED, ale pouze TFT LCD. Samsung Galaxy W je ve své třídě vybaven jedním z nejlepších jednojádrových CPU s frekvencí 1,4GHz. Přímou konkurencí ve své třídě mu tak je Sony Ericsson Xperia arc S vybavená stejným čipem. V telefonu běží OS Android 2.3 s nadstavbou Touch Wiz UI 4.0. Telefon je také vybaven možností připojení k rychlému internetu skrze 3G a Wi-Fi. Zapomenout rovněž nesmíme i na 5 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou.

Samsung Galaxy W - oficiální fotografie
Preview: Novinky Samsung Galaxy W a Galaxy Y: střední třída v plné polní

Jak jsme již zmínili výše, v modelu Galaxy W došlo k vylepšení uživatelského rozhraní, které nyní nabízí lepší ikony, zjednodušené nabídky a v řadě případů i intuitivnější ovládání. Pro ovládání telefonu přes počítač je v Galaxy W umístěna aplikace Kies-Air. Ta umožňuje spravovat telefon přes PC za pomocí Wi-Fi připojení – nepotřebujete tedy žádnou instalaci a ani žádný synchronizační kabel. Pro sesynchronizování e-mailů, kontaktů, kalendáře nebo úkolů poslouží program Exchange ActiveSync.

Přehled cen Samsungu Galaxy W

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 7 790 Kč
Alza 7 591 Kč
X-store 7 450 Kč
Heureka.cz od 7000 Kč

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note je hybridem mezi tablety a mobily. Jedná se o zařízení nového typu, kombinující výhody zmíněných kategorií. Nabídne Super AMOLED displej s HD 720p rozlišením o velikosti 5,3 palce, který budete moci ovládat za pomoci prstu, nebo také pomocí speciálního pera S Pen. To funguje ve všech částech uživatelského rozhraní. Samsung Galaxy Note se kromě svého jemného a také jasného displeje může pyšnit také svými rozměry z hlediska tloušťky, která činí pouhých 9,65mm. Ovšem z vlastní zkušenosti můžeme říci, že tenčí neznamená vždy automaticky lepší.

Samsung Galaxy Note - oficiální fotografie
Preview: Samsung Galaxy Note s 5,3 palcovým displejem: telefon či tablet?

Samsung Galaxy Note nabídne stejně jako předchozí model Galaxy W dvoujádrový procesor o taktu 1,4 GHz, Na jeho zadní straně se potom skrývá fotoaparát s rozlišením 8 Mpix, kterému opět nechybí ani automatické ostření a LED dioda. Samsung neponechal nic náhodě a přístroj osadil baterií s vysokou kapacitou 2500mAh. Z vestavěných aplikací určitě stojí za zmínku ty, které byly speciálně pro pro Galaxy Note vyvinuty. Jedná se o S Planner, který poslouží k plánování podobně jako osobní diář a dále o S Memo, což je zápisník určený pro elektronické pero S Pen.

Přehled cen Samsungu Galaxy Note

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 16 290 Kč
Alza 16 567 Kč
X-store 15 750 Kč
Heureka.cz od 14 190

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Tablet Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus se vyznačuje oproti svému předchůdci s názvem Galaxy Tab lepším dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1,2GHz a také vylepšeným 7 palcovým displejem s rozlišením 1024×600 pixelů. Nabídne příjemnou funkční výbavu zabalenou do těla o hmotnosti 345 gramů. Nový Galaxy Tab 7.0 Plus disponuje operačním systémem Android 3.2 Honeycomb. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus disponuje i GSM modulem a díky tomu jej můžete využívat k prohlížení internetu i na cestách, a také k běžným hovorům.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - oficiální fotografie
Preview: Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus: malý tablet plný inovací

U Samsungu Galaxy Tab 7.0 Plus došlo k vylepšení prohlížení webových stránek, a to také díky optimalizaci přehrávače Adobe Flash a využití nejrychlejší 3G konektivity HSPA+, která umožní až třikrát rychlejší stahování než klasické HSDPA. K připojení můžete tradičně využít i vestavěnou Wi-Fi. Tablet si můžete přizpůsobit díky funkci Live Panel, kde si můžete navrhnout vzhled a domovskou obrazovku podle svých představ. Ve výbavě rovněž oceníte také podporu kodeků DivX, které zajišťují přehrávání nejrůznějších video formátů a vy si tak budete moci přehrát jakýkoli film, ke kteréžto činnosti se tablet přímo vybízí.

Přehled cen Samsungu Galaxy Tab 7.0 Plus

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 13 890 Kč
Alza
X-store 13 450 Kč
Heureka.cz od 13 290 Kč

Dorazí ještě před Vánoci

Všechny výše uvedené přístroje by se měly začít v nejbližších týdnech v České republice prodávat. Jak se vám novinky od Samsung líbí? Uvažujete o koupi některé z nich? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem, nebo na našem Facebooku, Twitteru či také na našem nově spuštěném profilu na Google+.

Zdroje: obchod-samsung.cz, alza.cz, x-store.cz, heureka.cz

Diskuze ke článku
Luk
Galaxy W má jedno jádro.
itimix
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus s 3g bude schopny delat gsm hovory, prosim doplnte.
Dekuji
Ll
Mě třeba zajímá jak to je se Samsungem Wave 3 - neví někdo?
Karel
Tak Samsung Galaxy W je již skladem v některých obchodech. Já již svůj kousek mám objednaný a nemohu se dočkat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze