Samsung kvůli Applu uvádí nový tablet Galaxy Tab 7.0N Plus

1

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung opět představuje další inovovaný tablet s názvem Galaxy Tab 7.0N Plus. Jedná se o další z řady produktů, který musel výrobce mírně designově pozměnit kvůli úspěšné soudní žalobě svého největšího rivala Apple.

Samsung a Apple, v posledních dvou letech asi nejčastěji skloňované značky na poli odvětví hi-tech v souvislosti s patentovými válkami. Téměř vždycky je scénář totožný. Apple se nemůže smířit s tím, že Samsung začíná také získávat poměrně velkou oblibu a značné prodejní úspěchy se svými produkty, a tak za pomoci velkého týmu právníků vyhledává patenty které vlastní, a za které mu Korejci neplatí, ale přesto je u svých produktů používají.

Samsung logo Preview: Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus: malý tablet plný inovací

Nejčastěji se takto vzniklé žaloby týkají porušení patentu z hlediska designu jednotlivých produktů. Dočkali jsme se tak už například žaloby za napodobování designu vele známého telefonu iPhone nebo tabletu iPad. Je to ale absurdní, jelikož takto by Apple dnes mohl žalovat prakticky každého druhého výrobce, jelikož dnešní telefony si jsou až na výjimky velmi podobné. Je zde tedy vidět jednoznačná snaha ze strany amerického výrobce eliminovat svého největšího konkurenta.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus je téměř úplně stejný jako...
Podívejte se: Video: rozbalení a první pohled na Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

V minulosti už tak například Apple docílil zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 v Německu, Nizozemsku a nebo v Austrálii, a krátce tak Jihokorejskému výrobci udělal pěknou čáru přes rozpočet. Samsung ale nelenil, a přišel s jednoduchým řešením. Speciálně pro německý trh představil model Galaxy Tab 10.1N, který byl jen mírně designově poupraven. I to už ale stačilo na to, aby jej mohl prodávat bez jakýchkoliv obav před dalšími žalobami za napodobování designu iPadu.

Samsung Galaxy Tab 7.0N Plus, rozdíl je ale pro soudní spor s Applem velmi zásadní

Samsungu se tento krok očividně osvědčil, neboť v Německu představuje další "žalobo-imunní" tablet s názvem Galaxy Tab 7.0N Plus s cenou neuvěřitelných 600 Euro, tedy asi 15 tisíc korun. Jde o klasický Galaxy Tab 7.0 Plus, pouze s trošku jinak umístěnými reproduktory (na horní a spodní hraně). Ještě připomeneme, že tablet nabízí 7 palcový LCD PLS displej s rozlišením WSVGA (1024 × 600 bodů). Galaxy Tab 7.0N váží 345 gramů, má 16 GB vnitřní paměti a díky slotu microSDHC lze rozšířit paměť až o dalších 32 GB. Baterie uvnitř tohoto zařízení je masivní kousek s kapacitou 4000 mAh. Dále tablet nabízí funkce jako je 3 Mpx fotoaparát, dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, Bluetooth 3.0, Wi-Fi a nebo GPS. Příjemným bonusem je rovněž fakt, že tablet díky přítomnosti plnohodnotného GSM modulu můžete používat jako normální telefon pro hovory, SMS zprávy a nebo surfování skrze HPSA přenosy.

Nepřehlédněte - Samsungy Galaxy Tab Plus a Wave Y oficiálně v prodeji

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce193,7 × 122,4 × 9,9 mm, 345 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, ?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
PetrS8500Wave
Konečně přišli na to, jak se vyhnout těm nesmyslným žalobám ze strany těch poblblých Amíků. Teď může Apple poděkovat sám sobě. Jde po něm i kodak a htc. kdo jinému jámu............................
Stejně dopadnou i samotní "Američani". Ty jejich nesmyslné války o bohatství jiných států nakonec obrátí proti nim samotným.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze