Samsung Galaxy Z: co umí ořezané Galaxy S II?

7

Samsung Galaxy S2 nemusím zrovna dvakrát představovat. Toto zařízení se dostalo do podvědomí všech již před startem svého prodeje. Nové Galaxy Z přichází s menším dotykovým displejem 4,2" s technologií SLCD a nižším rozlišením fotoaparátu. Interní paměť se uskromnila na poloviční hodnotu.

Samsung Galaxy S II - živé fotografie

Samsung Galaxy S2 jsme pro vás otestovali začátkem měsíce června. Toto zařízení na nás udělalo obrovský dojem a v prodejích výrobce Samsung toto zařízení překonává jeden rekord za druhým. Samotná výbava zahrnuje vesměs ty nejlepší parametry. Dominantou celého zařízení je 4,3" dotykový kapacitní displej SUPER AMOLED s RGB maticí, škoda jen rozlišení WVGA. Výkonný hardware zaštituje přítomnost dvoujádrového procesoru 1,2 GHz Exynos a grafického akcelerátoru Mali. Paměť RAM nabízí velikost 1 GB. Tenké tělo ukrývá nevídaně kvalitní fotoaparát o rozlišení 8 MPx s autofocusem a Full HD videem s kontinuálním zaostřováním. Opomenout nelze ani přítomnost bezdrátových sítí Wi-Fi a/b/g/n a technologie HSPA+. Operační systém představuje Android 2.3.3 Gingerbread s nástavbou výrobce TouchWiz 4. generace.

Samsung Galaxy S II - oficiální fotografie
TIP: Čtěte Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Levnější, ale skvěle vybavené dvojče

Nyní k nově představené novince Samsungu Galaxy Z. Ta bude ideální volbou pro skupinu uživatelů, které Galaxy S2 bude připadat příliš drahé a nepotřebují mít až takto vybavené zařízení. Výbava a parametry Galaxy S II byly ořezány, někde více a někde méně. Velké změny se dotkly například samotného fotoaparátu, jehož rozlišení kleslo na hodnotu 5 MPx a bohužel ušetřeno nezůstalo ani pořizování videí, které již není v rozlišení Full HD, ale pouze 720p HD. S menší změnou se potýká dotykový displej. Technologii Super AMOLED nahradila technologie SLCD, úhlopřička se zmenšila na 4,2", rozlišení zůstalo neměnné.

Samsung Galaxy Z - oficiální fotografie

Další změny nalezneme v oblasti paměti. 16 GB paměť se zmenšila na hodnotu 8 GB. Naštěstí je k dispozici i slot pro paměťové karty typu MicroSDHC. Jsme rádi za to, že změny se nedotkly toho nejdůležitějšího a tím myslím procesor. Novinka zachovává přítomnost dvoujádrového procesoru. Exynos nás v této novince již nepřivítá. Dvoujádro je nyní z dílen NVidie. Čipsetovou sadu obstarává Tegra 2. Další novinkou vizuálního charakteru je jiná podoba zadního krytu. Plastový odlitek je nahrazen kovovým krytem. Alespoň tak na nás dle prvího dojmu působí. Jak se vám novinka líbí? Šáhli byste raději po Galaxy S2 nebo Galaxy Z? Jaké důvody by vás k tomu vedli? Diskutujte níže v diskuzi.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Vlastimil
Tak Galaxy Z jsem si podrobně všiml před dvěma dny. No na to že je to osekaná varianta mi přijde hodně dobrá prakticky srovnatelná s DHD v něčem i lepší. Ale kdybych měl kupovat Samsung musel bych mít to nejlepší z dílny. :)
Toby
No pěkná mašinka, škoda že ten kryt není i na S2. Přijde mi jako přímý konkurent pro LG O2X, jen se prý bude prodávat asi jen ve Švédsku, jak píší jinde...
doktor
záleží jak na tom bude cenově..kdyby se mobil dostal do sedmi a půl litru..proč ne :-)
lol
lol socko vimrdana

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze