Samsung Galaxy XCover 7 má 5G, vyměnitelnou baterku a koupíte ho i u nás

4
Samsung Galaxy XCover 7 má 5G, vyměnitelnou baterku a koupíte ho i u nás
Fotografie: Samsung
  • Zamrzí jen obyčejný 60Hz IPS displej
  • Dostalo se na nejnovější Android 14
  • Samozřejmostí je výrazně zvýšená odolnost
  • Česká cena startuje pod hranicí 9 tisíc korun

Po téměř třech letech Samsung obnovuje základní model odolné řady Galaxy XCover, můžeme tak přivítat Galaxy XCover 7. Opět se jedná spíše o telefon nižší střední třídy, který však cenovými patry vzhledem k vysoké odolnosti stoupá o něco výše. Současně je třeba si říci, že mezigeneračně došlo k výraznému zvětšení telefonu. Šířka přes 80 milimetrů je všeříkající. Na druhou stranu by novinka mohla oslovit všechny, kteří hledají robustní zařízení. XCover 7 se chlubí nejen certifikací IP68, ale i vojenským standardem MIL-STD 810G. Co to v praxi znamená? Mobil by měl bez úhony přežít pád z 1,5metrové výšky nebo 30minutový pobyt metr pod vodní hladinou. Nijak jej nerozhází ani prašné prostředí.

Samsung Galaxy XCover 7

Rozměry jdou na triko IPS displeji s 6,6" a Full HD+ rozlišením. Jemnost je tedy dostatečná. Zamrzí pouze 60Hz obnovovací frekvence. Samsung vyzdvihuje možnost ovládat telefon i v kožených rukavicích s tloušťkou maximálně 2 mm. Displeji nevadí ani mokro, avšak při ponoření do vody již reagovat nebude. O ochranu displeje se stará sklíčko Gorilla Glass Victus+.

Galaxy XCover 7 je vybaven osmijádrovým procesorem a 6GB RAM. Nasazeno je 128GB úložiště a samozřejmě i slot pro až 1TB paměťové karty. Potěší nasazení nejnovějšího Androidu 14. Oproti starším modelům se novinka nebude příliš lišit. Například si stále vystačí s minimem fotoaparátů a na zadní straně je pouze 50Mpx snímač, nad displejem 5Mpx selfies fotoaparát.

Samsung Galaxy XCover 7

V telefonu je baterie s podprůměrnou kapacitou 4 050 mAh. S ohledem na velký displej nebude výdrž oslnivá. Tajným trumfem však může být fakt, že je baterie uživatelsky vyměnitelná. Nechybí podpora sítí 5G, Bluetooth 5.3 či NFC.

Na českém trhu se Samsung Galaxy XCover 7 objeví ve druhé polovině ledna za doporučenou cenu 8 999 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy XCover 7

Kompletní specifikace
Konstrukce169 × 80,1 × 10,2 mm, 240 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68 / MIL-810G
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda
Chipset, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.3, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor4 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2024, 8 999 Kč
Diskuze ke článku
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Škoda té baterky...je to málo.
Martin Jerabek
Martin Jerabek
10,2mm 240g a baterie 4050mAh 😂 nechápu proč ne 7000mAh třeba.
Pc Wifi
Pc Wifi
ma to na sobe napis SAMSUNG, padejte na zadek... otevirejte penezenky. Po celou dobu existence byla rada Xcover otloukanek, asi prej vydrzi dost fyzicky (staci idealni uhel padu na zem a display je kaput...) ale na vybave ho obrali pomalu na kost. A tendle model je doslova vysmech...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze