Samsung Galaxy S6 kompletně rozebrán ve videu

10

Nové a především dražší telefony jsou krátce po svém představení podrobeny mnoha testům. Patří mezi ně také kompletní rozebrání, což je s každým rokem většinou o něco těžší. Výrobci totiž již své telefony běžně rozebírat nedovolují.

Zářným příkladem může být Samsung, který až do loňského roku patřil mezi ty, jejichž vlajkový model měl odnímatelný zadní kryt a také uživatelský přístup k baterii. Vše se změnilo letos s příchodem modelu Galaxy S6. Jihokorejský výrobce sáhl ke skleněné zadní straně, k baterii se není možné dostat a jedinou uživatelsky odnímatelnou věcí je malý šuplíček na SIM kartu.

TIP! Samsung Galaxy S6 v Česku: vyzkoušeli jsme jeho fotoaparát

Samsung Galaxy S6

Odborníci vybavení patřičným náčiním však samozřejmě mohou rozebrat vše. Díky nim se tak nyní můžeme podívat na opravdu podrobné video, ve kterém je Samsung Galaxy S6 rozebrán takřka do posledního šroubku. Vše začíná vysunutím šuplíčku SIM karty. Následně je nutné nahřát zadní stranu pro její oddělení. Výrobce totiž neopomněl použít značné množství lepidla. Následně už se před námi začne novinka a její hardwarové prvky odhalovat. Jak na videu níže několikrát uslyšíte, je nutné dbát maximální opatrnosti.

Technické parametry Samsung Galaxy S6

Kompletní specifikace
Konstrukce143,4 × 70,5 × 6,8 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (2 988 × 5 312), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 550 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:24 hodin
Dostupnostduben 2015,

Zdroje: youtube.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Milan
Dohromady už to v životě nedá :-)
radek
telefon na jedno použití, cokoliv se posere, včetně baterky se musí řešit výměnou telefonu, nevěřím že to servis zvládne
Petas
Teda aj rozebrat auto a slozit zase zpet je jednodussi. To je schvalne aby si samsung polepsil v ziscich za servis a vymenu kazde soucastky. Uz chapu proc chybi aj SD karta aby se ty pokazene mobily museli zalohovat pres servis. a to bude pekna palka. Opravdu super napad a je videt ze samsung aspon v tomhle nelhal a opravdu postavil s6 uplne od zacatku ale podle me blbe
Richy
Samé lisované spoje. Po rozebrání už je narušená celistvost a do mobilu se lehce dostane voda a koroze. To bude hádek s výrobcem. Lidé budou apelovat na okamžitou výměnu telefonu. Samsung na svojí politiku doplatí. Je to s ním čím dál víc horší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze