Samsung Galaxy S6 edge+: první dojmy ze zakřiveného tabletofonu

Dnes proběhla v 17:00 našeho času tisková akce Samsungu v New Yorku, na níž mobilní gigant představ tolik očekávaný Samsung Galaxy S6 edge+ a Note 5. Jak již víte z našeho preview, tak druhá novinka se na náš trh bohužel prozatím nedostane, zato jsme si měli možnost vyzkoušet S6 edge+, který se na náš trh podívá začátkem září.

Kovový elegán

Za poslední přibližně rok udělal Samsung se svými zařízeními vcelku pokrok a plastové tělo ve vyšších třídách vyměnil za kov. Ani dnešní novinka není výjimkou a Samsung se opět předvedl s luxusně vypadajícím kovovým zařízením, které doplňuje sklo.

Samsung Galaxy S6 edge+ – první dojmy

Samsung si na prvním dojmu dal záležet

Ani přes velký 5,7palcový displej S6 edge+ nepůsobí přerostle. Skvěle padne do ruky a i s menším úsilným je menší ruka schopna dosáhnout na horní rohy. Samsung to navíc o něco ulehčil funkcí, která zmenší údaje na displeji a vy na ikony i horní lištu lépe dosáhnete. Na rozdíl od předešlých modelů se funkce nově aktivuje trojitým stiskem hardwarového tlačítka, což je poněkud nepraktické.

Jemnost displeje je 518 ppi

Na modelu S6 edge+ vás stejně jako na jeho menším bratříčkovi S6 edge zaujme displej. Ten je s jemností 518 ppi skutečným požitkem a díky zaobleným stranám působí elegantně a přitom futuristicky. Samsung si zde opravdu vyhrál a displej působí skvěle.

Samsung si na prvním dojmu dal záležet

Další z novinek je pak extrémně rychlé spouštění fotoaparátu, ten má sice stejné rozlišení 16 megapixelů a světelnost, jako jeho menší bráška S6 edge, ale nyní se spouští opravdu bleskově, konkrétně za 0,6 sekundy a fotografie jsou na první pohled povedené.

Záda zařízení jsou skleněná stejně, jako u Galaxy S6 edge

Prostředí se zdá na první pohled velmi svižné, ale jak se bude chovat po nainstalování dalších aplikací a delším používání, ukáže až čas. Prozatím jsou ale reakce telefonů bleskurychlé a napomáhá tomu také velká, 4GB operační paměť typu LPDDR4. Procesor zůstává stejný, jako u menší varianty.

První dojmy z nového Samsungu Galaxy S6 edge+ je velmi dobrý. Doby, kdy výrobce používal na vlajkových lodích plast, jsou, doufejme, na vždy pryč a takováto nová podoba novinkám již téměř rok výrazně svědčí. Navíc potěší i velké množství příslušenství ve formě různých druhů krytů a pouzder.

Ani na příslušenství Samsung nezapomíná

Co by mohlo potenciální zájemce o nový model S6 edge+ znervóznit, je cena, která se u 32 GB verze zastavila na 22 599 Kč a u 64GB pak na 25 399 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy S6 edge+

Kompletní specifikace
Konstrukce154,4 × 75,8 × 6,9 mm, 153 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (2 988 × 5 312), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:35 hodin
Dostupnostzáří 2015, 22 599 Kč
Diskuze ke článku
Honza
A tohle nam tu ma nahradit zarizeni s S-Pen?? To si z nas Samsung asi dela srandu.. Jediny duvod proc jsem premyslel, ze bych presel k Samsungu je prave to pero.. Ale tuhle srandu si muzou hosi strcit za klobouk...
Jarda Pavouk
Jarda Pavouk
Ty skleněný záda s čouhajícím foťákem...
Xwert Is
Xwert Is
Tá násuvná klávesnica to je vtip? Riadne ohavné.
Luboš
K čemu přes 10 minut dlouhé video, když o něm nic nevíte... je to prostě větší S6 Edge a tečka. Je spoustu jiných telefonů, kde se jim věnujete kratší dobu a řeknete více info, jak v tomhle 10 minutovém kecání o Samsungu.. se mi začíná zdát že se z toho začíná stávat další Samsungmanie... Nevim co všichni blázní z těch telefonů, nechápu... Hezký jsou, vybavený taky, je to špička to jo, ale proč kolem toho takovej humbuk proboha!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze