Samsung přidává funkce do zakřiveného rozhraní Galaxy S6 edge (+)

7

Aktualizace na Android 6.0 byla pro vlajkové modely řady Galaxy S6 od Samsungu naprostou samozřejmostí. Velmi příjemné překvapení nicméně čeká majitele zakřivených variant edge a edge+, které s touto aktualizací dostanou i nové funkce využívající právě zahnutého displeje.

Samsung Galaxy S6 edge

Doposud platilo, že boční lišta, která využívala zakřiveného displeje pro zobrazení informací, měla maximální šířku 260 pixelů. To sotva stačilo na ikonku kontaktu, případně aplikace. Více se směrem do šíře nevešlo. Po aktualizaci si však budete moci zvolit i rozšířenou variantu boční lišty se šířkou 550 pixelů. Tato zásadní změna umožní přidat do lišty mnoho nových funkcí. Například bude možné zobrazit panel se sportovními výsledky, stavem akcií či novinovými titulky. Na zvětšený pruh se vejde až 10 různých zástupců a dokonce v něm bude umožněna i práce se složkami.

TIP! Recenze Samsung Galaxy S6 edge+ – Král bez S-Pen

Samsung Galaxy S6 edge (+) – nové možnosti boční lišty

Velmi zdařile působí možnost zobrazit si v pravém pruhu různé praktické nástroje. K dispozici bude například baterka a její ovládání v několika krocích, kompas nebo poněkud zvláštně působící pravítko. To však asi pro měření mnoho uživatelů používat nebude.

Samsung Galaxy S6 edge (+) – nové možnosti boční lišty

Poslední novinka se týká tlačítka, které aktivuje zmíněnou boční lištu. Nově si budete moci nastavit, jak velké má být. K dispozici bude běžná velikost, ale také mnohem větší, abyste jej snáze nahmátli, ale případně také i velikost neviditelná. Ta nebude nijak rušit, ale přesto budete moci lištu vytáhnout. Aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow již Samsung pro modely řady Galaxy S6 vypustil, avšak šíří se opět podle regionů a může trvat několik dní či týdnů, než dorazí právě na váš model.

Zdroje: androidpolice.com, news.samsung.com, news.samsung.com

Diskuze ke článku
XYZ
To zakriveni nema zadny prakticky vyznam a pritom kazdy vykrikuje jak je to super extra nadherny kousek ,revoluce a nevim co .
Válec
Mám S6 edge+ Je pravda že zakřivený displej skoro vůbec nepoužívám, ale pokud ho nemáte jak můžete prosím napsat že nemá žádný praktický význam?
mrvastano
Presiel som z S6 flat po cca 3mesiacoch na Edge+ a urcite ma ten dispej ako taky vyznam..nebudem pisat aky, to len my vieme...
ked sledujem ako samsung prestavuje dalsie smarty su vsetky podla jednej sablony.totozne a minimalne odlisne tvarovo zhodne...
daju sa lahko pomylit ale Edge je vynimocny tym ze je odlisny a hned vies ze je to ON:) mozno si povies je to len imidzovka ale i ta imidzovka ma svoje opodstatnenie...
Absolon Novak
Absolon Novak
S6 je šit.
S6Edge+ je hezky telefon, příjemně se ovládá, ale zakřivení zbytečně krade prostor z obrazovky.

Porovnáváš jsem to se svým 5.5" QHD AMOLED a rovnou plochou a je jednoznačně užitečnější než S6Edge+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze