Samsung Galaxy S II HD LTE boduje obrovským retina displejem

Samsung poodhalil své dvě elitní novinky řady Galaxy. Novinka nesoucí označení S II HD LTE se může pyšnit velmi vysokým rozlišením i přes výrazně větší displej. Jemnost je tak podobná, jako u iPhone 4 nebo Nokie E6. Obě novinky řady Galaxy novinky jsou primárně určené pro korejský trh. Tomu odpovídá i strhující výbava.

První novinka Galaxy S II LTE již není zcela neznámá. Několik týdnů zpět unikly informace o tom, že výrobce připravuje variantu Galaxy S II, která bude mít větší úhlopříčku dotykového displeje a především moderní datovou technologii LTE. Obraťme ale list a pojďme se podívat na Galaxy S II HD LTE. HD označení vždy poukazuje na přítomnost prvků s HD rozlišení, týká se to buď rozlišení samotného displeje nebo fotoaparátu či videa.

Samsung Galaxy S II HD LTE

Samsung Galaxy S II LTE a Galaxy S II HD LTE

Samsung byl do současné doby terčem kritiky ze strany uživatelů. Tato kritika poukazovala na absenci vyššího rozlišení dotykového displeje u high-endových zařízení. Konkurence jej totiž už dávno nabízí. Všechny prosby byly vyslyšeny a máme tu Galaxy S II HD LTE s dotykovým displejem, který nabídne velkou úhlopříčku 4,65 palce s jemným rozlišením 1 280 x 720 bodů, tedy jemnost 316 ppi. iPhone 4 a Nokia E6 , jež vévodí trůnu s nejjemnějším rozlišením dotykového displeje, nabídnou 326 ppi.

Další výbava zahrnuje dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz, 1 GB RAM. Nechybí 16 GB interní paměť a zastoupeny jsou všechny datové technologie, LTE nevyjímaje. Zadní fotoaparát o rozlišení 8 MPx si hravě poradí s pořizováním videí ve Full HD rozlišení. Nechybí ani čip NFC, podporující bezdrátovou komunikaci a elektronické platby. Kdy bude novinka dostupná na trhu zatím není jisté, stejně tak jako její prodejní cena. Cenovou hladinu odhadujeme na 16 tisíc s daní. Co říkáte na novinku a především HD rozlišení?

Zdroje: engadget.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Miro
Super, už aby byly mobily s rozlišením displeje 1920x1080... :))))
Lukas
K čemu by takové rozlišení bylo?
Ivos
HD rozlišení super, ale mohl by se zastavit ten věčný růst rozměrů. Proč všechny high-endové telefony jsou tak obrovská prkna. Trh by se mohl rozšířit o zařízení do 4", ale zachovat výkon třeba ze SGSII. Věřím, že tak by si více uživatelů vybralo mezi výkonnějšími stroji a samozřejmě by se, ač nepatrně, zvýšila výdrž.
Viliam Valent
Nový displej z neho robí v podstate nový prístroj, vyzerá to tak, že Samsung sa stal novým technologickým lídrom v oblasti smartphonov, latku nastavil poriadne vysoko, ostatní výrobcovia budú mať čo robiť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze