Samsung Galaxy Note: více než milion vyexpedovaných kusů

1

Společnost Samsung dnes oznámila jeden z dalších milníků. Milionové hranice vyexpedovaných kusů dnes dosáhl Samsung Galaxy Note, který stojí na pomezí mezi telefonem a tabletem je svým způsobem i průkopníkem nového odvětví. Risk se ale občas vyplací.

Celosvětově se nyní tohoto hybridu vyexpedovalo přes jeden milion kusů, což je velmi slušné číslo na přístroj, který mnoho lidí přijímalo se smíšenými pocity a pasovalo jej do role zařízení pro velmi úzkou skupinu lidí. Zvýšenou poptávku hlásí především Evropa, kde se Note skvěle prodává v Německu a Francii. Pozadu nezůstává ani Asie s velkou poptávkou v Hong Kongu a na Tchajwanu. Poté, co se Galaxy Note začne prodávat v USA, se očekávají ještě vyšší prodejní čísla.

TIP! Podívejte se také na recenzi hybridu Samsung Galaxy Note.

Musíme podotknout, že se nejedná o čísla prodejní, nýbrž vyexpedovaná, což znamená, že prodaných kusů bude rozhodně méně. Přesná čísla k nám dorazí až po nějaké době. Vezmeme-li ale v úvahu zařezení přístroje, je to úctyhodné. Úspěch Samsungu navíc nyní přiláká do této neprobádané oblasti mobilního trhu nové konkurenty, což je pro uživatele jen dobře.

Co je zač Samsung Galaxy Note?

Samsung Galaxy Note je velmi velký telefon s displejem s úhlopříčkou 5,3 palce a HD rozlišením. Mnozí jej tak kvůli tomu pasují spíše do role jakéhosi mini-tabletu. Zvláštností je také dodávaný stylus, který lze uložit v těle telefonu. Galaxy Note přináší špičkovou výbavu v čele s dvoujádrovým procesorem s taktem 1,4 GHz, 1GB RAM a vnitřní pamětí o velikosti 16GB, kterou lze dále rozšířit o paměťové karty. Operačním systémem je Android ve verzi 2.3 (brzy se očekává verze 4.0) a fotoaparát disponuje rozlišením 8 Mpx. Více se o telefonu dočtete v naší recenzi.

Zdroje: fonearena.com