Samsung vypustil aktualizaci na Android 4.1 pro Galaxy Note

3

První tabletofon jihokorejského výrobce, Galaxy Note, se v těchto dnech dočkává aktualizace na Android 4.1.2 Jelly Bean. Mimo jiné získá i nové prostředí ze svého nástupce.

Samsung Galaxy Note byl představen na berlínském veletrhu IFA 2011 a tehdy startoval s Androidem 2.3 Gingerbread. Během své životní poutě se samozřejmě dočkal aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. V posledních měsících však byla uživateli vyhlížena spíše aktualizace na Jelly Bean, která přináší poměrně velké množství novinek a vdechne telefonu takřka nový život.

Samsung Galaxy Note

Asi nejviditelnější změnou je facelift celého prostředí. Galaxy Note se dočká nadstavby TouchWiz UX, kterou používá například Galaxy Note II nebo Galaxy S III. Z dalších novinek lze jmenovat funkci Multi-Windows, kdy si můžete displej rozdělit na dvě části a pracovat tak například se dvěma aplikacemi souběžně. Hodit se může také funkce Popup Note, která umožňuje zapsat si poznámku pomocí stylusu v průběhu hovoru. Se stylusem souvisí i funkce Easy Clip, pomocí které lze snadno udělat výřez z jakéhokoliv obrázku a dále s ním pracovat či jej rovnou sdílet.

Čtěte také: Recenze Samsung Galaxy Note – Multimédia ve velkém stylu

Samsung Galaxy Note s Androidem 4.1.2

Dále přibydou dvě nezávislé domácí obrazovky a samozřejmě funkce, které získává každý telefon spolu s Androidem 4.1 Jelly Bean. Jmenovat můžeme tedy například vylepšenou informační lištu nebo službu Google Now. Aktualizace se teprve začala šířit a nedostanou ji všechny modely najednou. Samsung vypustil aktualizaci pro mezinárodní verzi Galaxy Note a aktuálně je údajně dostupná v Hong-Kongu a Tchaj-wanu. Další země však budou následovat v následujících dnech a týdnech. Pokud k vám aktualizaci dorazí, dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy Note

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 83 × 9,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,3" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011,

Zdroje: sammobile.com