iFixit ze svých stránek odstranil rozborku Galaxy Foldu. Nelíbila se Samsungu...

aktualizováno
iFixit ze svých stránek odstranil rozborku Galaxy Foldu. Nelíbila se Samsungu...
  • V těle zařízení se nachází dvě baterie o podobné kapacitě
  • Konstrukce působí vcelku křehce a bude se jen velmi obtížně opravovat
  • Velkým nepřítelem telefonu bude prach
  • Samsung po zveřejnění požádal iFixit o odstranění rozborky z webu, čemuž stránky vyhověly

Aktualizováno 30. 4. 2019

iFixit stáhl ze svých stránek rozborku zařízení Galaxy Fold na základě žádosti Samsungu, jak se můžete dočíst na ifixit.org. Zástupci iFixit přitom uvádí, že sice neměli žádnou zákonnou (či jinou) povinnost rozborku z webu odstranit, ovšem vyhověli svému partnerovi, který ochotně poskytl zařízení k rozebrání. Nicméně díky web.archive.org si kompletní „teardown“ můžete prohlédnout i nyní.


Původní zpráva z 25. 4. 2019

Galaxy Fold je pro Samsung velkou zkouškou. Nejen co se zájmu zákazníků týče, ale především kvalitou vlastní konstrukce. První testy nedopadly zrovna dobře. Telefon v rukách uživatelů spíše nefungoval a v Samsungu okamžitě začali pracovat na nápravě, byť to znamená posunutí zahájení prodeje. Skládací telefon si aktuálně vzali do parády také lidé z iFixit.com, kteří jej kompletně rozebrali.

Samsung Galaxy Fold

První věci, které si všimli, jsou poměrně velké mezery na celém zařízení, skrze které může do útrob pronikat prach a mikroskopické částečky. Především pak kolem skládacího mechanismu to budí rozpaky. Prozrazeny jsou rovněž kapacity baterií, ta na levé straně má 2 135 mAh, vpravo pak 2 245 mAh. Lepší zprávou je, že mechanismus otevírání působí skutečně velmi robustně, přesně tak, jak tvrdí Samsung. Bez problémů by měl vydržet avizovaných 200 tisíc otevření a zavření. Obě části však spojuje také nezbytný kabel a v jeho případě je otázkou, zda se časem například nezlomí.

Samsung Galaxy Fold

Vnitřní displej má po svém obvodu 2 milimetry široký rámeček, který se má starat také o ochranu displeje. Avšak zcela jej při zavření nedokáže ochránit. Rámeček je bohužel lepený a po čase by se mohl začít odlepovat. Samsung Galaxy Fold získal od iFixit hodnocení 2/10, což je velmi neslavné. Telefon je sice možné velmi snadno rozebrat, ovšem případné opravy jsou obtížné až takřka nemožné. K nízkému skóre přispívá rovněž fakt, že jsou vnitřnosti skládacího zařízení křehké a náchylné na poškození.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold 4G

Rozměry160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB / 1 000 GBne
Akumulátor4 380 mAh
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
LOL
Blue Sun
Tak tohle už nikdy nezprovozní. Podle mě dostali inženýři seshora rozkaz udělat ohebný telefon, ale protože posledních patnáct let nedělali nic jiného než hnusné placky, tak jenom něco narychlo načmárali v CADu, vytiskli na 3D tiskárně a pak se strašně diví, že to nefunguje. Tohle je pro Samsung polibek smrti, pro všechny je teď jenom nedůvěryhodný patlal, který umí akorát objednávat dotykáče v Číně, prznit Android a všechno to prodávat s mastnou přirážkou.
Pesedm
Býti k boji připraven
a na stráži u Samsungu býti,
je tím sladkým údělem
hasičova žití.

Displej se bodem již pálí,
buďme pevni, jak skála v moři.
Martin
https://www.phonearena.com/news/Galaxy-S10-5G-ignition-meltdown_id115683 Nějak se jim nedaří jeden problém vedle druhého.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze