Samsung Galaxy Camera: symbióza fotoaparátu s Androidem

5

Samsung na veletrhu IFA 2012 v Berlíně představil další Androdí novinku, Samsung Galaxy Camera, která je skutečně "hybridním" zařízením. Kombinuje v sobě totiž plnohodnotný kompaktní fotoaparát včetně optiky společně s vlastnostmi moderních smartphonů s operačním systémem Android. Bohužel si z něj však nezavoláte.

Novinka Samsung Galaxy Camera je na první pohled klasický digitální kompakt, u kterého překvapí pouze zadní strana vyhrazená pro velký 4,77" dotykový displej. K velkému překvapení však na displeji můžete sledovat běh nejnovější verze operačního systému Android 4.1 Jelly Bean, což už napovídá, že máme tu čest s hybridním zařízením na půl cesty mezi fotoaparátem a smartphonem.

Samsung Galaxy Camera je na první pohled k nerozeznání od klasického kompaktu

Pokud bychom se měli blíže věnovat fotoaparátu nového Samsungu Galaxy Camera, tak je potřeba zmínit, že se rozhodně nejedná o obyčejný fotoaparát, na který jsme zvyklí z mobilních telefonů. Samsung sází na osvědčenou optiku, přece jen nemáme tu čest s mobilním telefonem, ale s unikátním fotoaparátem. Ta má jistě své výhody, ale u kapesního zařízení také velké nevýhody - především rozměry, které optická soustava potřebuje, a pak také větší pravděpodobnost poruchy vzhledem k mechanickým částem. Rozměry Samsungu Galaxy Camera jsou úctyhodných 128.7 x 70.8 x 19.1 mm.

Na prostorném displeji můžete sledovat běh OS Android 4.1 Jelly Bean

Svými parametry se fotoaparát řadí mezi standardní kompakty na trhu. Samsung Galaxy Camera se může pochlubit 21násobným optickým zoomem a super jasným 16MPx snímačem BSI CMOS slibujícím velmi kvalitní snímky s jednoduchým ovládáním. K dispozici budou také zajímavé režimy jako například režim Rich Tone. Ten zajistí sytější barevné tóny fotografie – což je vhodné zejména při příliš přesvíceném okolí, například na slunném svahu sjezdovky. Režim Light Trace pak automaticky nastaví rychlost závěrky pro focení osvětlených bodů za tmy.

Veškeré ovládání obstarává HD Super Clear dotykový displej s úhlopříčkou 4,77", který slibuje především jasný a čistý obraz s věrnými barvami. Potěší také jeho jemnost celkem 308 ppi. Na displeji pak můžete sledovat asi největší lákadlo tohoto zařízení - běh nejnovější verze operačního systému Android 4.1 Jelly Bean vybaveného mnoha zajímavými funkcemi především pro práci s multimédii a pro jejich snadné sdílení. Setkáme se tak například s editorem fotografií, editorem videí, hlasovým ovládáním, schopností zachytávat "slow-motion" video nebo snadným sdílením pomocí AllShare nebo DropBoxu.

Kompletní optika si samozřejmě bere svou daň - Samsung Galaxy Camera patří mezi největší "smartphony"

Kromě špičkového fotoaparátu nabídne Samsung Galaxy Camera také skvělou vnitřní výbavu. O plynulý chod celého OS se stará výkonná čtyřjádrový procesor o taktu 1,4 GHz a dostatek paměti zajišťuje 8GB vnitřní paměť a slot na microSDXC paměťové karty až do kapacity 64 GB. Konektivitou Samsung Galaxy Camera také příjemné překvapí, kromě sítí 3G totiž nechybí ani podpora sítí čtvrté generace, na internet se dále připojíte také pomocí Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Bezdrátové sítě doplňuje Bluetooth ve verzi 4.0, technologie GPS a dokonce také ruský systém Glonass.

TIP! Recenze Nokia 808 PureView – Zahoďte své fotoaparáty

Prakticky jedinou vráskou modelu Samsung Galaxy Camera může být baterie, která má kapacitu pouze 1 650 mAh. Vzhledem ke konfiguraci zařízení jsou na místě obavy o celkovou výdrž zařízení, v ostatních směrech se však jedná pravděpodobně o nejvýkonnější fotoaparát na světě. Ze Samsungu Galaxy Camera si bohužel nezavoláte, jedná se čistě o spojení Androidu s fotoaparátem, takže Nokia 808 PureView se nemusí bát, že by jí v nejbližší době někdo sesadil z trůnu nejlepšího fotomobilu.

Technické parametry Samsung Galaxy Camera

Kompletní specifikace
Konstrukce128,7 × 70,8 × 19,1 mm, 305 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,77" (1 280 × 480 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 640 × 3 480), LED dioda i xenonový blesk, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4 Quad, CPU: 4×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2012, 12 990 Kč
Diskuze ke článku
vlastík
japonský Nikon je dál, jako obvykle se Samsung opičí, aby mu to Nikon něchtěl osladit.....
Vlk
A nejde náhodou u fotoaparátu o to jak fotí než jakou verzi Androidu má. Využití Androidu v camere neni o tom jaky hry na nem muzes hrat, ale bude hlavne o editorech fotografii a videa, sdileni, navigaci, tagovani apod. a to vse staci i Android 1. Daleko dulezitejsi bude optika, objektiv, prace se svetlem a take vydrz baterie. 4 jadrovy procesor je fajn, ale po to peti fotkach chcipne je to k nicemu. Takze tyto produkty hodnotil az po srovnani nejakych vystupu.
Vlk
A nejde náhodou u fotoaparátu o to jak fotí než jakou verzi Androidu má. Využití Androidu v camere neni o tom jaky hry na nem muzes hrat, ale bude hlavne o editorech fotografii a videa, sdileni, navigaci, tagovani apod. a na to vse staci i Android 1. Daleko dulezitejsi bude optika, objektiv, prace se svetlem a take vydrz baterie. 4 jadrovy procesor je fajn, ale pokud ti to po peti fotkach chcipne je to k nicemu. Takze bych tyto produkty hodnotil az po srovnani nejakych vystupu.
zaba
Bude videorecenze?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze