Samsung Galaxy Ace S5830: kompletní informace včetně fotek

29

Samsung potvrdil zmenšenou a odlehčenou verzi populárního modelu Galaxy S. Novinka s názvem Galaxy Ace se designově inspirovala u Applu a nabídne 800 MHz procesor, 5 Mpx fotoaparát, 3,5 palcový displej a další lákavou výbavu.

O příchodu Samsungu Ace jsme vás informovali již dříve a nyní byly všechny informace (patrně nechtěně) potvrzeny oficiálními stránkami indonéského Samsungu, který zveřejnil produktovou stránku novinky. Samsung se tak vydává cestou Sony Ericssonu, který také představil zmenšené a odlehčené verze svého top modelu Xperia X10. Galaxy Ace však není žádné ořezávátko a až na výjimky výbavou kopíruje špičkový Galaxy S, který se však zanedlouho dočká nástupce. Novinka tak míří do hustého středního segmentu, kde doplní výbavou níže posazený model Galaxy 3.

Zmenšená inspirace á la Apple iPhone

Samsung v poslední době rád kopíruje některé nápady Applu. Někdy více, někdy méně okatě. V tomto případě je inspirace designem Apple iPhonu 4 zřejmá, přičemž jeho design kombinuje s osvědčeným vzhledem modelu Galaxy S. Novinka zaujme černou lesklou přední stranou s jedinou hardwarovou klávesou (ty další dvě jsou senzorové a bez podsvětlení nejsou viditelné) a kovovou obrubou kolem telefonu. Rovněž tvar je velmi podobný... Rozměry jsou oproti modelu Galaxy S (ten měřil 122,4 x 64,2 x 9,9 mm a vážil 119 gramů) menší (řečí čísel 112,4 x 59,9 x 11,5) a telefon je také nepatrně lehčí (113 gramů), avšak trochu tlustší.

Rozdíly: menší displej, pomalejší procesor

Jedním z hlavních rozdílů oproti high-endovému Galaxy S je displej, který na úhlopříčce 3,5 palce nabídne rozlišení pouze 320 x 480 (oproti 480 x 800 px u Galaxy S) a je vyroben pouze TFT technologií. Je však samozřejmě kapacitní. Operačním systémem je opět Android 2.2 s grafickou nástavbou TouchWiz. Druhým výrazným rozdílem oproti Galaxy S je pomalejší procesor, který nyní disponuje taktem 800 MHz. To by však vzhledem k displeji s nižším rozlišením mělo bohatě dostačovat.

Fotoaparát se pochlubí 5 megapixelovým rozlišením s LED diodou a automatickým zaostřováním. Zamrzí ale, že video lze natáčet pouze v QVGA rozlišení a na nálepku HD tak zapomeňte.

Multimédia, sociální sítě a internet

Další výbava ale potěší a zařadí novinku mezi skupinu dobře vybavených Androidů. Samozřejmostí je zaměření na sociální sítě a multimédia. Ti, co rádi píší dlouhé texty jistě potěší technologie Qiucktype (Swype) a chybět nesmí ani rozsáhlý obchod s aplikacemi Market, čítající desítky tisíc titulů. Vhod přijde předinstalovaná kancelářská aplikac TinkFree, díky které lze číst a upravovat dokumenty Word, Excel a Powerpoint. Galaxy Ace se s okolím kromě 3G propojí i přes Wi-Fi nebo Bluetooth (bohužel ne 3.0, ale pouze 2.1). Interní paměť telefonu příliš nenarostla, ale rozšířit ji lze až o 32 GB pomocí paměťových karet microSDHC.

Samsung Galaxy Ace S5830 měl být oficiálně celosvětově představen na MWC v Barceloně. Možná však Samsung vzhledem k tomuto úniku provede oficiální odhalení již dříve. V prodeji bude černá a bílá varianta, ale prozatím není známo, kdy a za kolik se Galaxy Ace začne prodávat.

Technické parametry Samsung Galaxy Ace

Kompletní specifikace
Konstrukce112,4 × 59,9 × 11,6 mm, 120,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×800 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 158 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2011, 7 000 Kč
Diskuze ke článku
AbdulHasan
to je vtip? HVGA na 3,5" display je výsměch od Samsungu, toto se hodí tak na 3,2". Hlavně že si androiďáci dělají srandu z Nokie že cpe na 3,5" nHD, a k tomuto nikdo nic nenapsal....
martin
A co je na tomhle rozlišení tak strašný? Vždyť stejný parametry používal nedávno například iPhone u telefonu za 18 tisíc. Ale rozdíl je chlapče v tom,že u androida si můžeš vybrat, kdežto symbian prostě vyšší rozlišení nezvládne, tam je konečná na ubohých 630x360.
AbdulHasan
Šak iPhone taky stál (a stále stojí) za starou belu, ten není zkažený jen displayem, ale i systémem. A u toho symbianu to vidím spíš jako výhodů, aspoň aplikace jedou na všem, bez ohledu na to, zda je to N97 nebo 5230, jestli to je N8 či C6-01....
Pavel
Vždyť aplikace androidu jdou taky bez problému na jakýkoliv rozlišení. 240x320, 340x480, 480x800 i na galaxy tab. Nic není problém.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze