Samsung by u příští vlajkové lodi mohl využít technologii z elektromobilů

1
Samsung by u příští vlajkové lodi mohl využít technologii z elektromobilů
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Jedná se o technologii zvýšení hustoty baterie, které se projeví ve vyšší kapacitě při zachování stejných rozměrů
  • Prvním telefonem s touto inovací by se mohl stát Galaxy S24 Ultra

Kapacita a technologie baterií jsou jedním z nejvíc diskutovaných témat nejen u elektromobilů, ale také u smartphonů. Zatímco většina výrobců je však stále výrazně limitovaná samotnými fyzickými rozměry zařízení, od nichž se odvíjí poté i velikost baterie, jiní se snaží najít cesty, jak do rozměrově stejně velké baterie vměstnat více energie. Příkladem je například Honor se svou křemíkovo-uhlíkovou baterií, jež najdeme v modelu Honor Magic5 Ultimate, ačkoliv i u nás nabízený Honor Magic5 Pro nabízí (na své rozměry) nadprůměrných 5 100 mAh.

Samsung Galaxy S23 Ultra – videorecenze

Velké zkušenosti s výrobou baterií má však i Samsung, jehož oddělení Samsung SDI vyvíjí a dodává bateriové články pro elektromobily. Právě to by mělo podle thelec.net nově u vybraných modelů využívat technologie skládání (tzv. stacking) baterií. Poprvé bychom se mohli dočkat takovéto baterie, která může mít díky vyšší hustotě zhruba o 10 % větší kapacitu (při zachování stejné velikosti), u Galaxy S24 Ultra. Dodejme, že současná vlajková loď jihokorejského výrobce má velmi slušnou výdrž díky Snapdragonu 8 Gen2 for Galaxy a 5 000mAh baterii. Kombinace teoretické kapacity 5 500 mAh a energeticky ještě efektivnějšího procesoru by však mohla již tak povedené hodnoty ještě zásadně vylepšit. Na technologii podle všeho Samsung pracuje s dvojicí čínských společností.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No pokud bude mít Exynos což se stále objevuje že bude, tak budou muset zabrat aby byla výdrž ještě lepší než u S23 série která je perfektní. Konečně posun a u Samsungu věřím že to bude dřív.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze