Samsung ATIV Tab 3: Nejtenčí tablet s Windows 8

7

Na tiskové konferenci v Londýně Samsung mimo jiné představil i nejtenčí tablet s Windows 8 na světě. Tablet Samsung ATIV Tab 3 s úhlopříčkou 10,1 palce se svým bílým designem podobá androidové řadě Galaxy a je pouhých 8,5 milimetrů tenký a váží 550 gramů.

Po funkční stránce nepatří ATIV Tab 3 mezi nejvyšší třídu, ale mohl bychom ho spíše zařadit do střední třídy. Displej tabletu ničím nepřekvapí. Na úhlopříčce 10,1 palce má rozlišení 1366 x 768 pixelů, což nám dává jemnost pixelů kolem 155ppi. Se stejným rozlišením se setkáváme u řady notebooků.

Pod kapotou tabletu se skrývá procesor Intel Atom Z2760 neznámého taktu se 2GB RAM a interní pamětí 64 GB. Ve výbavě nechybí přední a zadní kamera s rozlišením 720p HD. Kromě rychlých mobilních dat 3G nabídne tablet i podporu ještě rychlejšího LTE.

O kapacitě baterie Samsung mlčí, ale slibuje výdrž až 10 hodin, takže byste měli s tabletem bez problémů zvládnout celý pracovní den, aniž byste museli hledat nabíječku. Co se týče rozšiřujících portů, tak kromě microUSB 2.0 nabízí i microHDMI a nechybí ani slot pro microSD karty.

ATIV Tab 3 neběží na osekané verzi Windows 8 RT, ale najdete v něm v něm plnohodnotnou verzi Windows 8, takže na něm můžete spouštět všechny programy, na které jste zvyklí ze svého notebooku nebo stolního počítače. Potěší však i předinstalovaný kancelářský balík Microsoft Office 2013 Home & Student. Pro ovládání stylusem obsahuje tablet funkci S pen a aplikaci S Note, díky které můžete snadno vytvářet poznámky nebo je kreativně upravovat.

Tip: Recenze Samsung Ativ Tab – Troufalý zelenáč mezi veterány

Zajímavá je i funkce Side Sync, která vám umožní propojit s tabletem smartphone Samsung s Androidem, který se tak stávají jedním. Na PC můžete odpovědět na přijatou SMS, prohlížet si na větším displeji mapy z telefonu, sledovat videa a fotografie na obou zařízeních a snadněji než kdykoli dříve upravovat soubory. Do tabletu můžete zálohovat data z mobilního telefonu, ale i ho dobíjet.

Samsung ATIV Tab 3 by se měl objevit na trhu v srpnu. Bez přípojné klávesnice by měl stát 599 dolarů (11707 Kč). Za klávesnici si pak připlatíte dalších 100 dolarů (1954 Kč).

Zdroje: TZ Samsung, phonearena.com, techradar.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Rok starý Atom, proč, proč, proč? To nepředstavil Intel novou generaci těchto procesorů? A cena nádherná, 14000 s klávesnicí bez DPH. Už vidím jak pro to někdo letí, když Acer stojí s naprosto stejnou výbavou 15000 s DPH a to už se půl roku prodává. Samsung fail
Aldo Moro
a bublina jménem samsung splaskává čím dál tím více.......
Aloha
Škoda no, dát tomu Bay Trail T, 4GB ram a display alespoň 1600x1200 tak bych ho vzal takhle zase nic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze