Samsung ATIV Tab v ČR: kolik stojí tablet s Windows RT?

4

Samsung na trh v České republice konečně uvádí svůj první tablet s novými Windows RT. Model ATIV Tab kromě operačního systému od Microsoftu potěší i velkým 10,1 palcovým displejem, dvoujádrovým procesorem a 32 GB pamětí. Hodit by se mohla i sada kancelářských programů MS Office. Nezabije ale Samsung novinku cenou?

Samsung ATIV Tab - oficiální fotografie

Samsung ATIV Tab je podobně jako iPad po celém světě distribuován v několika různých verzích, odlišených jako obvykle dle druhu připojení (buď jen Wi-Fi nebo Wi-Fi+3G) a kapacitou vestavěné paměti. V Česku se začíná prodávat konkrétně ta nejnižší varianta, tedy model s připojením k internetu pouze přes Wi-Fi a vestavěnou pamětí 32 GB. Z ostatních hardwarových parametrů nemůžeme zapomenout na dvoujádrový procesor s taktem 2×1,5 GHz, 2GB paměť RAM, 5Mpx fotoaparát s autofocusem a podporou nahrávání videí ve vysokém rozlišení a konečně hlavně na baterii s vysokou kapacitou 8200 mAh, která teoreticky slibuje dobrou výdrž na jedno nabytí.

Preview: Samsung ATIV Tab s Window 8: soupeř pro Microsoft Surface?

Tablet nabízí plnohodnotný velký USB port a kromě toho i HDMI pro spojení s televizí. Multimediální fajnšmekry jistě potěší i přítomnost slotu na microSD paměťové karty. Vložit můžete až exemplář s kapacitou 64 GB. Krom Wi-Fi 802.11 a/b/g/n v konektivitě nechybí ani Bluetooth 4.0 a NFC čip. Další podrobné specifikace najdete v tabulce pod článkem.

Novinku přicházející na český trh jsme si osahali již na srpnovém veletrhu IFA 2012 v Berlíně

Tip: Samsung ATIV Tab s Windows 8 RT: první dojmy a video z IFA 2012

Už při uvedení Windows 8 ve verzi pro ARMové čipsety bylo jasné, že koncová zařízení budou dražší, než podobně hardwarově vybavená konkurence s Androidem. A je tomu skutečně tak. Ukazuje se to na příkladu jednoho z prvních Windows RT tabletů, které se dostávají na náš trh. Samsung si totiž za svůj ATIV Tab totiž nechává zaplatit necelých 18 000 Kč. O několik stokorun tak dokonce překonal i srovnatelnou konfiguraci slavného iPadu od Applu (iPad s retina displejem, Wi-Fi a 32 GB pamětí), který stojí o několik set korun méně. Bude tedy záležet na tom, jak se Samsungu podaří přesvědčit zákazníky o tom, že jejich tabletová Windows RT a bonusové aplikace k nim dodávané jako například kompletní MS Office, jsou o tolik lepší, než konkurence a stojí tedy za to si za ně připlatit.

Přehled cen na českých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Alza.cz 18 114 Kč
Oficiální e-shop Samsung 17 990 Kč
CZC.cz 17 990 Kč
Sunnysoft.cz 17 990 Kč
X-Store.cz 17 990 Kč

Reklamní spot

Diskuze ke článku
danny
nejaku divnu cenu nasadil samsung na rt verziu.Jak pocitam,tak pocitam 18000 je asi 720e,za grc,ktory nebude google podporovat. http://www.dell.com/ie/p/xps-10-tablet/pd?c=ie&cs=iedhs1&l=en&s=dhs&ref=hbn ,a este tu, http://www.dell.com/ie/business/p/latitude-10-tablet/pd?p=latitude-10-tablet&view=pdetails&isredir=true ,full verzia winu,tak isto zacina pod cenou ativu a myslim si ze hw ma pouzitelny...
stepo
Tak to je hodne nadsazena cena!! Co je na tom tabu tak dobre ze za to chtej 18000kc??asi nic! Jo,a k tomu ze samsung jako jediny prinasí tablet s wp8na nas trh,to neni pravda.!protoze takove Sony vaio duo 11 uz se prodava ne?no ale trochu za jinou cenu!:-P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze