Samsung a Intel se vyjádřili ke spekulacím o konci Tizenu

1

Před několika dny jsme vás informovali o vyjádření známého ruského blogera a novináře Eldara Murtazina o tom, že Tizen údajně čeká brzký konec. To se dostalo až k zástupcům dvou tvůrců Tizenu – výrobci mobilních telefonů Samsungu a čipovému gigantu Intelu.

Připomeňte si původní článek: Přístrojů s OS Tizen se možná nakonec nikdy nedočkáme

Pro server tizenexperts.com se vyjádřili zástupci Intelu

“Intel se velmi angažuje na rozvoji platformy Tizen. Vidíme jedinečnou roli Tizenu v mobilním průmyslu. Chceme vytvářet a pěstovat nový, otevřený a flexibilní mobilní operační systém, který umožňuje vývojářům snadný vývoj a publikaci aplikací. Tizen získal širokou průmyslovou podporu v rámci Tizen Association a také v letošním roce dosáhl mnoha milníků, včetně například vybudování appstoru nebo uvolnění zdrojového kódu Tizen 2.1. Včera (4.7.2013) pak vyšel Tizen IVI 2.0 a Tizen 2.2 Beta SDK.”

Samsung pro změnu poskytnul krátké vyjádření rakouskému serveru telekom-presse.at:

"Samsung aktivně pracuje na ekosystému společně se členy Tizen Association a dalšími partnery. První Tizen smartphone bude představen ve spolupráci s mobilními operátory a našimi dalšími partnery. Samsung se zavazuje poskytovat nejlepší mobilní zážitek založený na otevřené platformě a plně připraveném eko-systému okolo něj. "

Jak je vidět z odstavců výše, Tizen prozatím navzdory vyjádření Eldara Murtazina stále žije a příprava na spuštění je v plném proudu. Na druhou stranu ovšem jak Intel tak ani Samsung jednoznačně nepopřeli, že se na trh podívá více než jeden smartphone s Tizen OS. Budoucnost celé platformy tedy nakonec pravděpodobně bude záležet jen na tom, jak se tomuto pionýrovi bude dařit, což rozhodně nevypadá příliš optimisticky. Jak totiž víme, starty nových platforem až na výjimky zpočátku neprovází zrovna ohromující prodejní čísla.

Zdroje: telekom-presse.at, tizenexperts.com

Diskuze ke článku
záleží na ceně
Pro rozjezd je třeba začít s mobilem s max. cenovkou 5000,- Kč, jinak bude zahrabán jako WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze